82% 477 szavazat
Szökőhév

Szökőhév

Leap Year
Filmadatlap
17
Vélemények (17)
27
Szereplők (27)
38
Képek (38)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Master  

FILMINFÓ

A fiatal Anna (Amy Adams) kétségbeesve várja, hogy barátja, a számára minden szempontból tökéletes férfi végre feleségül vegye. A probléma csak az, hogy a sors egészen mást tartogat számára. Miután a pár negyedik évfordulója is leánykérés nélkül zajlik,… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok, Írország
Premier (HU): 2010.01.28.
 
2024.01.05 Tomipapi

legújabb vélemény

Nem megyek Írországba!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Őszinte leszek! A 46. percnél feladtam a dolgot. Ez az a film, amit jóérzésű ember nem képes végignézni. Nagyon sajnáltam azt a lányt, aki útnak ered, hogy megvalósítsa az álmát, de mindenki és minden összeesküszik ellene. Van, aki ezt mulatságosnak tartja? Ahogy manapság divat, az emberek segítőkészsége nulla. Gunyoros, pökhendi, leszarom viselkedés. Empátia semmi. Elvesztegetett idő volt ez a film...

0
 
2022.06.17 Master

Szórakoztató, vicces, romantikus

A kedvenc filmjeim közé sorolom a 2010-es Szökőhév (Leap Year) című filmet, mert egyszerre szórakoztató, vicces és romantikus is. Amy Adams és Matthew Goode párosa egyszerűen utánozhatatlan. Bár az alaptörténet egy kis bugyutaság, annyi ebben a filmben a csetlés-botlás, feleselés és poénos párbeszéd, hogy elfelejted a szimpla sztorit. Jók a helyszínek is, főleg azok számára, akiknek alapból bejön Írország. A vég természetesen Happy end és a nők zsebkendőért nyúlnak. Mi férfiak pedig egyszerűen jól szórakozunk. Nálam: 80%-os.

6
 
2017.12.14 Berto49

Bájos romcom, egyike azon kevés ilyen típusú filmeknek, amilyeneket szívesen megnézek. Hozzájárul a két nagyon szimpatikus főszereplő (Amy Adams, és Matthew Goode), valamint a csodálatos ír táj, valamint a szerethető, kedves történet.

2
0
 
2023.07.28 Jerico

Romantikus komédia: Szökőhév

Bevallom, gyengém a gyönyörű Amy Adams, akinek szinte minden filmjét láttam már, a Szökőhévet többször is. A központi karaktert alakítja ebben a 2010-es romantikus vígjátékban. Anna (az általa megformált karakter) egy sajátos kapcsolatban él, mely nem kínál számára házasságot. A probléma miatt elhatározza: ő veszi kezébe a leánykérést, és egy régi írországi hagyományra építve az év adott napján (szökőév február 29-én) maga kéri meg párja kezét. Elindul hát barátja után, Írországon keresztül. Váratlan fordulatot hoz számára útközben a jóképű fogadós, Declan (Matthew Goode) megismerése, akik ugyan cinikus, mégis szerethető figura. Annyira, hogy a többnapos, viszontagságokkal teli közös utazás végére bele is szeret a férfiba. Ekkor derül ki önmaga számára is, hogy régi kapcsolata felszínes volt csupán. Ez a film rengeteg vicces párbeszéddel és jelenettel ajándékozza meg nézőjét, és még romantikát is adagol, szintén vicces formában. Bár nem szeretem a szirupos történeteket, ez tényleg tetszik, többször is újranézhető. Értékelésem: erős 80%.

0
 
2016.10.17 lolita13

nem tipikus történet hiszen kevés film készül arról, hogy egy lány kéri meg a fiú kezét, de pont ezért különleges. Egyébként aranyos, humoros kedves kis film amit mindenkinek ajánlók.

1

A film összbevétele 25 918 920 dollár volt (imdb.com).

#1