83% 85 szavazat
Sztárral szemben

Sztárral szemben

Celebrity
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
15
Szereplők (15)
15
Képek (15)
Videók
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

Lee Simon és Robin Simon egy elvált házaspár, akik a félresiklott kapcsolat után új életet akarnak kezdeni. Először Davisszel ismerkedhetünk meg, aki mély depresszióba esett a válás után, de megismerkedik egy tévés fejessel és élete ezáltal alaposan megváltozik. Szerelmesek lesznek, összeházasodnak és a nőből hamarosan ünnepelt tévésztár válik. Lee Simon egy bulvárlap újságírója, aki világsztárok nyomába ered és munkája közben állandóan gyönyörű nők vetik ki rá hálójukat: Nola, Bonnie és egy szupermodell. Szeretne bekerülni egy olyan körbe, ahol a híres emberek segíthetik előrelépését. Megismerkedi egy gyönyörű színésznővel és egy ifjú színésszel.

Rendező: Woody Allen
Író: Woody Allen
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1999.10.28. | Netflix (2023.07.01.)

Hol nézheted

Winona Ryder
Kenneth Branagh
Kenneth Branagh
Kenneth Branagh
Judy Davis
Joe Mantegna
Judy Davis
Joe Mantegna
Kenneth Branagh
Famke Janssen
Kenneth Branagh
Judy Davis
Aida Turturro
Bebe Neuwirth
Judy Davis
Charlize Theron
Kenneth Branagh
Charlize Theron
Sam Rockwell
Leonardo DiCaprio
Kenneth Branagh
Winona Ryder
Kenneth Branagh
Kenneth Branagh
Gretchen Mol
Leonardo DiCaprio
Kenneth Branagh
 
2019.08.18 Syracuse

legújabb vélemény

Önismétlés, de a jófajtából

Woody Allen az a rendező, akinek vagy utálod, vagy imádod minden filmjét (én az utóbbi kategóriába tartozom). Azért áll fenn ez a helyzet, mert gyakorlatilag szinte az összes alkotása egy kaptafára megy, ugyanazok a helyzetek, ugyanazok a poénok ismétlődnek, más-más körítésben. Nem láttam még az összes filmjét, de elég sokat magam mögött tudhatok már, és a Celebrityben a leginkább szembeötlő az a séma, hogy a rendező konkrétan saját magát koppintja. Mégis tetszett, és mégis meg fogom nézni újra később is. Számomra Allen munkásságából az etalon az Annie Hall, egyszerűen zseniális, imádom, ezerszer is meg tudnám nézni, még a 100+ félrefordítást tartalmazó magyar szinkronnal is. A két film között szintén rengeteg a hasonlóság, talán ezzel is tudom magyarázni, miért tetszett annyira a Celebrity - amely azért annyira nem jó, hogy 5 csillagot adjak rá. Aki viszont zseniális benne, az Kenneth Brannagh. A tag olyan jól hozza mozgásban, nonverbális gesztusokban és beszédben is Woody-t, hogy az valami elképesztő. Az első perctől kezdve úgy érzi a sokat látott néző, hogy magát a rendezőt látja a vásznon, miközben a két színész-rendező annyira eltérő figura, hogy az szinte már fáj. Talán ez teszi az egészet olyan jóvá - Allen ötlete, hogy mást rak maga helyett főszerepbe, de ugyanazt a karaktert osztja rá, akit magára is szokott, illetve Branagh kiváló megvalósítása.

0
 
2015.05.14 ZeroHero

A film jó volt. Kenneth Branagh karaktere meglepő hasonlóságot mutatott azokkal, amiket általában Woody Allen szokott játszani. A befejezés pedig igazán stílusos. Pénz, siker ,csillogás, és ami mögötte van Woody Allen olvasatában, egybe rímelve Altman látásmódjával.

0
 
2015.05.15 Henczi

Olyan alapvető problémákat, érzéseket dolgoz fel a film, ami mindenki számára érdekes. Reális, érzelmileg mélyre ható, profi és igényesen kidolgozott film, amit legalább egyszer érdemes megnézni. Sokak számára nem ismert film, pedig tényleg kifejezetten jó dráma.

0
 
2015.02.07 Bergen

egy szerintem méltatlanul elfelejtett és alul értékelt film. én személy szerint nagyon szeretem hiszen látom mögötte az emberi természet borzalmas létének bánás módját a másikkal... és szerintem az emberi természet az egyik legfontosabb a művészetben. hiszen ez határoz meg minket.

0

A film összbevétele 5 032 496 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Charlize Theron - aki modell volt, mielőtt színészként kezdett dolgozni - többször kinyilatkoztatta, hogy sosem fog modellt játszani a filmvásznon. Ezen kijelentését Woody Allen is jól ismerte, ezért levelet írt a színésznőnek, melyben arra kérte, hogy gondolja meg magát, hogy szerepet adhasson neki ebben a filmben. Szerző: rbernadett

#2
 

Tony Siriconak ez egymás után már az 5. szerepe volt egy Woody Allen filmben.Szerző: ZeroHero

#3