76% 76 szavazat
Teremtés

Teremtés

Creation
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
18
Szereplők (18)
4
Képek (4)
Videók
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Charles Darwin munkásságához a családi háttér nyújtott biztos alapokat. Már a Geológiai, a Zoológiai és a Királyi Társaság tagja volt, amikor feleségül vette unokatestvérét, Emma Wedgwoodot, akitől több gyermeke született. Darwin könyvet akart írni FitzRoy kapitánnyal közösen a tudományos útjairól, de végül csak az ő része jelent meg. Már élete főművén, A fajok eredetén dolgozik, amikor 1851-ben meghal Anne, a legkedvesebb kislánya. Darwin összeroppan, sokat betegeskedik, miközben arra készül, hogy megcáfolja az egyháznak a világ keletkezéséről alkotott nézetét.

Rendező: Jon Amiel
Forgatókönyvíró: John Collee, Jon Amiel, Randal Keynes
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2009.09.10.
 
2017.09.29 Berto49

legújabb vélemény

Eléggé jó biopic Darwinról. Több érdekessége is van a filmnek; egyrészt Randal Keynes, Darwin ükunokája Human Evolution (2001) című könyve alapján készült a film, másrészt Paul Bettany miatt, akire ebben a filmben figyeltem fel, hogy milyen jó színés... Több

0
 
2015.06.20 Akodako

Nagyon érdekes film érdekes sztori ami elgondolkodtat. Szineszi alakításban sem utolsó . Klasszikus sztorit dolgoz fel érdekfeszítő atmoszferaval, erzelmekre hato, de tudomanyos is.

0

A film összbevétele 340 611 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Charles Darwin feleségül vette az unokatestvérét, Emma Wedgwood-ot. 10 gyermekük született.Szerző: magyaristvan

#2
 

Paul Bettany és Jennifer Connelly a filmben és az életben is férj és feleség.Szerző: magyaristvan

#3