Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Terminál


(The Terminal)
Terminál

Tartalom

Viktor Navorski New Yorkba utazik, de a John F. Kennedy repülőtéren arról értesül, hogy kelet-európai hazájában egy államcsíny következtében útlevele egy épp nem létező országból való, így nem léphet be Amerikába. Amíg tart a háború, se haza, se máshova nem utazhat, de még csak a repülőteret sem hagyhatja el. Hetek, hónapok telnek el, és világa a Terminálra szűkül. Abszurd világ ez, ahol találkozik jóval és rosszal, kicsinyességgel és nagyképűséggel, de a szerelem is rátalál. Viktor egy idő után maga lesz a reptér csodája, a bürökrácia porszeme és a biztonsági főnök rémálma. 
(SódóGA)
 
2015. 05. 26. 09:48 

Mielőtt rászántam volna magam a film megnézésére, sok pozitív véleményt olvastam róla, és párom is dicsérte, tehát úgy gondoltam, hogy nincs mit vesztenem. Végül miután túljutottam a filmen, másként gondoltam. Elvesztegettem azt a két órát a nagy semmire. Ennek tetejében még jól fel is húztam magam. Nincs annyi hajszál a fejemen, mint ahányszor azt hallottam, hogy Krakózia. Egyszerűen már annyira idegesítő volt az egész, hogy a falat tudtam volna tőle kaparni. Nagyon de nagyon nem tetszett. Jobban örültem volna, ha szimplán unalmas, de ez idegtépő volt.

 
2016. 10. 10. 12:43 

Ki kell emelni a film finom humora, nem az az arcba nyomó fajta. A története imádni való, sokszor nézős.

 
2016. 04. 10. 15:36 

Nagyon megható a maga abszurditásában, milyen könnyedén megkérdőjeleződhet az ember identitása, és mégis, milyen stabil tud maradni személyiségében még az ilyen tragikus események során is. Ilyenkor ismerszik meg az, ki a jó ember, ki a rossz, ki segít ilyenkor, s ki dönt úgy, hogy az érdekei felülírják az emberségét.

Tom Hanks
Tom Hanks
 

Bár Viktor a filmben a kitalált Krakozhia országból érkezik, bolgárul szólal meg, némi tört orosszal. Amikor a háború véget ér, az emberek halandzsa nyelven éneklik az albán himnuszt.

(SódóGA)
 

A film főhősét eredetileg szlovénnak írták meg, de aztán a Szlovéniai Köztársasággal való konzultáció után megváltoztatták nemzetiségét.

(SódóGA)
 

A Terminál díszlete a John F. Kennedy reptér egy majdnem azonos méretű másolata volt, melyet egy hangárban építettek fel, három működő lifttel és sok hasonló bolttal. Sok boltot ugyanazok a cégek építettek, melyek az adott márkák plázákban található üzletein dolgoznak.

(SódóGA)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.