Játssz egy Lenovo Note Gold-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Terminál


(The Terminal)
Terminál

Tartalom

Viktor Navorski New Yorkba utazik, de a John F. Kennedy repülőtéren arról értesül, hogy kelet-európai hazájában egy államcsíny következtében útlevele egy épp nem létező országból való, így nem léphet be Amerikába. Amíg tart a háború, se haza, se máshova nem utazhat, de még csak a repülőteret sem hagyhatja el. Hetek, hónapok telnek el, és világa a Terminálra szűkül. Abszurd világ ez, ahol találkozik jóval és rosszal, kicsinyességgel és nagyképűséggel, de a szerelem is rátalál. Viktor egy idő után maga lesz a reptér csodája, a bürökrácia porszeme és a biztonsági főnök rémálma. 
(SódóGA)
 
2017. 04. 15. 13:14 

Besorolhatatlan a műfaja, talán pont ezért ilyen jó. Számomra dráma, bár sokszor lehet rajta nevetni. Tom Hanks olyan könnyeden játszik benne, hogy teljesen hihető a sztori.

 
2017. 05. 18. 08:20 

A kedvencem Tom Hankstől. Ez az esetlen és végtelenül őszinte figura nagyon jól állt neki. Mindenki a jót akarta neki, de az szsabály az szabály. Remek film.

 
2016. 04. 22. 15:04 

Vígjáték kategóriába szokták sorolni, de van komoly éle is a filmnek. Elég régen láttam a filmet , de még mindig emlékszem a hangulatára, főleg a drámaibb jelenetek maradtak meg. Szerintem Tom Hanks egyik legjobb filmje.

Tom Hanks
Tom Hanks
 

Bár Viktor a filmben a kitalált Krakozhia országból érkezik, bolgárul szólal meg, némi tört orosszal. Amikor a háború véget ér, az emberek halandzsa nyelven éneklik az albán himnuszt.

(SódóGA)
 

A film főhősét eredetileg szlovénnak írták meg, de aztán a Szlovéniai Köztársasággal való konzultáció után megváltoztatták nemzetiségét.

(SódóGA)
 

A Terminál díszlete a John F. Kennedy reptér egy majdnem azonos méretű másolata volt, melyet egy hangárban építettek fel, három működő lifttel és sok hasonló bolttal. Sok boltot ugyanazok a cégek építettek, melyek az adott márkák plázákban található üzletein dolgoznak.

(SódóGA)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.