Játssz egy Philips tévéért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A nagy dobás


(The Big Short)
A nagy dobás

Tartalom

A nagy dobás című filmdráma Michael Lewis azonos című regénye alapján készült. Négy főhőse még időben rájön, hogy a bankok felelőtlen hitelpolitikája révén küszöbön áll egy újabb hatalmas világválság. Hiába figyelmeztetik az illetékeseket a közelgő veszélyre, azok nem hallgatnak rájuk. Elhatározzák, hogy tudásukat felhasználva cégükkel olyan befektetéseket hajtanak végre, melyek a válság során szép hasznot eredményeznek.

(erare)
2016. 02. 04. 17:58 

Nem is tudom hol kezdjem az értékelést, bár aki követ engem az tudja, hogy nem összefogott esszékben szoktam fogalmazni. Inkább csak úgy csapkodóan, mezei mozinéző szemmel. A legnagyobb bajom, hogy a film 80%-át nem értettem és a maradék 20-at sem biztos, hogy jól. Ez egyértelműen rontott az élvezeti értéken, de ez nem feltétlenül a film hibája, hiszen még szómagyarázatok is voltak. (Bár azokhoz is elfért volna plusz magyarázat.) Illetve nem tudom, hogy az átlagnéző számára lehetett-e volna ezt a témát közérthetőbben tálalni. Mert ha igen, akkor kicsit a film hibája is, hogy nem értettem. De ez biztos olyan, mint az Újoncok napja vagy a Pénzcsináló, amihez szintén benne kell lenni a témában, hogy érthető és élvezetes legyen. Talán azok pont emiatt tetszettek jobban.
A rendezés tetszett és a színészi játékok is hibátlanok voltak, még így szinkronosan is érezhetően. Amúgy a szinkronhangok nem zavaróak és talán feliratosan még kevésbé követhető a film a rengeteg szakkifejezés miatt.
Szóval nem rossz a film, csak rengeteg kérdést vetett fel bennem, de ezeket le se írom, mert itt írásban úgysem érteném ha jönnének is válaszok.

2016. 05. 27. 16:26 

Úgy szomorú/felháborító, hogy közben vicces. A film mindenki számára érthetően mondja el a nagy világgazdasági és pénzügyi válság hátterében meghúzódó okokat és összefüggéseket.

2016. 03. 07. 06:57 

A film remekül indul, popkulturális képkockák sorozata (south park..stb) engem egyből berántott. Számomra a téma mindenképp újranézős, egyrészt, mivel önmagában tetszett a film, másrészt, mivel a konyhai józanparasztész logikára lefordított kifejezések ábrázolása után sem értettem meg teljes mértékben az egészet. És hát a színészi alakításokról csak annyit szeretnék, hogy CHRISTIAN BALE!!!!!!!!!!!! JUST AWESOME!!! Fckin awesome meg fákon alszom meg minden. Imádom ezt az embert, remek színész és tökéletesen játszotta el a antiszoczsenit, elképesztően télleg. 5 csillag lenne, viszont engem az operatőri munka szabályosan irritállt. Ettől eltekintve, csak ajánlani tudom, 2x akár 3x is, mert Why Not. Egyébként Steve Carell, és Ryan Gosling is jól játszott a filmben, a zenék is a helyén voltak, Brad Pitt-et is láthattunk és egy nagyszerü jelenetnek illetve dialógusának, simán szállóigévé kellene vállni Vegas Casinojából kifele, de én itt nem fogok Spoilerezni. :)

 

Christian Bale találkozott az igaz Dr. Michael Burryval, s a filmben az ő pólóját és bermudáját viseli.

(ArpiHajdu)
 

Christian Bale a forgatást megelőzően kisebb balesetet szenvedett a térdével. Ez nagy gondot jelentett a dobolós jeleneteknél így a rendező úgy döntött kihagyják ezeket a filmből, azonban Bale ragaszkodott ahhoz, hogy megcsinálja őket, így végül a stáb 2 orvossal bővült minden gond megelőzése végett.

(Pillcsi29)
 

A blackjackes jelenetben Richard Thaler és Selena Gomez helyett Beyoncé Knowles és Jay-Z párosa volt az eredeti terv.

(erare)
Kultúrpart: MEG LETTÜNK SHORTOLVA
A nagy dobás nem csak a legszórakoztatóbb mozi a legutóbbi gazdasági világválságról, de azért is nagy meglepetés, mert hiába hihetetlenül mókás, súlyosan ránehezedik a mellkasunkra.
Movieaddicts: Kártyavár
Ha csak négy jelzővel kéne illetnem: Szórakoztató, meghökkentő, tanulságos és zseniális.
VOX: A nagy dobás
Sose gondoltuk volna, hogy egyszer majd a Taplógáz rendezője fogja elmagyarázni nekünk a gazdasági világválságot.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.