Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Az ötödik hullám


(The 5th Wave)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Az 5. hullám című sci-fiben földönkívüli idegenek akarják elfoglalni a Földet. Öt hullámban mérnek csapást az emberiségre. Első lépésként megfosztják az emberiséget az energiától, majd lerombolják a városokat, harmadik lépésben járvány sújtsa az embereket, míg negyedik lépésben támadásba lendülnek és gyilkolnak. Az ötödik hullám lesz a legveszélyesebb, mivel beköltöznek az emberi testbe, így nem lehet megkülönböztetni őket. Egy kamaszlány dacolva mindezekkel öccse keresésére indul, s bátorsága és hite sokakat megdöbbent. Egy fiú szegődik mellé, akiről nem tudni, melyik oldalon áll: idegen vagy ember?

(erare)
2016. 01. 15. 23:26 

Vártam ezt a filmet, mert egészen jópofának tűnt az előzetes alapján, de sajnos kínosan középszerű lett.
Tetszett, de eget rengetőnek nem titulálnám. A leggyengébb része számomra egy bugyuta szerelmi szál volt. Továbbá elhangzottak benne ostoba és elcsépelt dialógusok is.
Viszont az atmoszféra tetszett. És Chloë Grace Moretz egyre jobb színésznőnek bizonyul. A film elején teljesen elhiteti a nézővel, hogy ő egy kétségbeesett és már-már reményvesztett kamaszlány. Persze még van hova fejlődnie, de jó nyomon halad, hogy a legkeresettebb színésznők egyikévé váljon.
Katarzis nem nagyon volt, vagy csak nekem nem jött le, hogy volt. Viszont kíváncsian várom a folytatást. Ám távolról sem izgatottan.
A könyvhöz még nem volt szerencsém, de tervben van. Ha elolvasása után módosul a filmváltozatról alkotott véleményem, kiegészítem az értékelést :)

2016. 05. 24. 18:09 

Tegnap este letöltöttem, de sajnos ezt a filmet is azok közé sorolom, ami időt vett el az életemből.. Az előzetes nagyon tetszett, de maga a film nagyon rossz volt, és kevés volt benne a jó rész. Nagyon hiányoztak az olyan részek, ahol elgondolkozik a néző, hogy akkor most mi hogyan van. Könnyen rá lehet jönni mindenre, mert nem volt meg azaz aláfestés, hogy akkor most mi is fog történni. Nem azt mondom hogy nem fogom megnézni a folytatást, de egyáltalán nem várom. egy szónak is száz a vége nekem 10/4.

2016. 05. 06. 11:00 

Nem egy kiemelkedő film, a könyv sokkal jobb volt. A látvány csak az elején jelentős, utána már annyira nem számottevő. A szereplők átlagosak. A film néhol érdekes, néhol unalmas, de nem igazán tudja berántani a nézőt, mint például Az éhezők viadala tette.
Aki olvasta a könyvet, az csalódni fog.

Chloë Grace Moretz

mint Cassie Sullivan

Matthew Zuk

mint Wounded Man with Crucifix

Gabriela Lopez

mint Lizbeth

Nick Robinson

mint Ben Parish

Ron Livingston

mint Oliver Sullivan

Maggie Siff

mint Lisa Sullivan

Zackary Arthur

mint Sam Sullivan

Chloë Grace Moretz volt az egyetlen színésznő, akit meghallgattak Cassie szerepére.

(hg)

A filmmel ellentétben a könyvben Reznik (Maria Bello) férfi karakter.

(hg)

Ez J Blakeson első filmje a 2009-es The Disappearance of Alice Creed óta.

(hg)
Cinestar: Az 5. hullám
Van az az élmény, amikor a moziban ülve kínosan érzed magad, amiért a filmet nézed, Az 5. hullám pontosan ezt az élményt kínálja.
Movieaddicts: Az 5. hullám
Nem túl fantáziadús sci-fi akciófilm, a Red Dawn, Az Invázium, és Black Hawk Down által kitaposott ösvényen.
VOX: Az 5. hullám
A young adult könyvadaptációk sora bizonyára örömmel üdvözli köreiben Az 5. hullámot, mert mellette a többi egészen felértékelődik.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.