Játssz egy Akai házimozi rendszerért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Az ötödik hullám


(The 5th Wave)
Az ötödik hullám

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

Az 5. hullám című sci-fiben földönkívüli idegenek akarják elfoglalni a Földet. Öt hullámban mérnek csapást az emberiségre. Első lépésként megfosztják az emberiséget az energiától, majd lerombolják a városokat, harmadik lépésben járvány sújtsa az embereket, míg negyedik lépésben támadásba lendülnek és gyilkolnak. Az ötödik hullám lesz a legveszélyesebb, mivel beköltöznek az emberi testbe, így nem lehet megkülönböztetni őket. Egy kamaszlány dacolva mindezekkel öccse keresésére indul, s bátorsága és hite sokakat megdöbbent. Egy fiú szegődik mellé, akiről nem tudni, melyik oldalon áll: idegen vagy ember?

(erare)
2016. 01. 14. 21:22 

Félve ültem be rá a moziba, mert hiába a jó sztori számomra nagyon tini szagú volt... :) Sajnos iagazam lett. Hullámban jöttek az élmények. A film első 20-25 perce nagyon jó volt, szépen felvázolta a kezdetektől a pusztulást, az apokalipszishez vezető utat. De aztán hanyatlott egy olyan irányba amitől szerény személyem irtózik. Vicces, hogy korhatáros film, de a szereplők 6-tól 16-ig vannak egy ,,tini"hadseregben. Nagyon gyerekes dialógusok, és alkonyat szerű húzások sorozata jellemzi az egészet innentől. Egy csavar mégis történik, ami jó irányba tereli a sztorit, de sajnos az csak egy hirtelen öröm, utána újra leül a film. Külön kiemelni való, hogy pár jelenetnél feltűnően ugyan azok a beállítások vannak, mint a The Walking Dead sorozatban. :)
Folytatás biztos lesz...annak viszont már van miből kiindulni. Bevezetőnek elment ez a rész, van mihez nyúlni. Én várom.
Megbánni senki nem fogja a filmet szerintem, de annak ellenére, hogy egy halmazba lehet sorolni az Éhezők viadalával, a Beavatottal és az Útvesztővel, szerintem nem ér fel hozzájuk.

2016. 06. 05. 21:42 

Klassz akció scifi kamaszoknak. Nekem 30 év felet is bejött a sztory és a képvilág, igaz elég kiszámítható, de a fiatalabb generáció szerintem jobban fogja élvezni. Jól működik a rejtélyes idegenek titokzatos akciója. :) Érdemes megnézni.

2016. 01. 15. 23:26 

Vártam ezt a filmet, mert egészen jópofának tűnt az előzetes alapján, de sajnos kínosan középszerű lett.
Tetszett, de eget rengetőnek nem titulálnám. A leggyengébb része számomra egy bugyuta szerelmi szál volt. Továbbá elhangzottak benne ostoba és elcsépelt dialógusok is.
Viszont az atmoszféra tetszett. És Chloë Grace Moretz egyre jobb színésznőnek bizonyul. A film elején teljesen elhiteti a nézővel, hogy ő egy kétségbeesett és már-már reményvesztett kamaszlány. Persze még van hova fejlődnie, de jó nyomon halad, hogy a legkeresettebb színésznők egyikévé váljon.
Katarzis nem nagyon volt, vagy csak nekem nem jött le, hogy volt. Viszont kíváncsian várom a folytatást. Ám távolról sem izgatottan.
A könyvhöz még nem volt szerencsém, de tervben van. Ha elolvasása után módosul a filmváltozatról alkotott véleményem, kiegészítem az értékelést :)

Cinestar: Az 5. hullám
Van az az élmény, amikor a moziban ülve kínosan érzed magad, amiért a filmet nézed, Az 5. hullám pontosan ezt az élményt kínálja.
Movieaddicts: Az 5. hullám
Nem túl fantáziadús sci-fi akciófilm, a Red Dawn, Az Invázium, és Black Hawk Down által kitaposott ösvényen.
VOX: Az 5. hullám
A young adult könyvadaptációk sora bizonyára örömmel üdvözli köreiben Az 5. hullámot, mert mellette a többi egészen felértékelődik.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.