Játssz egy Xbox-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A szolgálólány meséje


(The Handmaid's Tale)

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A Margaret Atwood immár klasszikusnak számító regényén alapuló A szolgálólány meséje (The Handmaid’s Tale) a disztópikus, Gileád Köztársaság nevű totalitárius társadalomban játszódik, amely az egykori Amerikai Egyesült Államok helyén jött létre. A környezeti katasztrófák által fenyegetett és zuhanó születési számokat mutató Gileádban torz fundamentalizmus uralkodik, amely militarizált formában tűzi zászlajára a „visszatérést a hagyományos értékekhez”. Offred (Elisabeth Moss), aki a Vezér háztartásában Szolgálólányként dolgozik, az egyik utolsó termékeny nő, így a nőknek abba a kasztjába tartozik, akiket szexuális rabszolgaságra kényszerítenek a világ újbóli benépesítésére irányuló utolsó kétségbeesett erőfeszítés nevében. Offrednek ebben a rémisztő társadalomban kell életben maradnia a Vezérek, kegyetlen Feleségeik, a háztartásvezető Marthák és a többi Szolgálólány között – akik közül bárki Gileád kémje lehet –, és beteljesítenie célját: mindezt túlélni és megtalálni a lányát, akit elvettek tőle. (HBO)

(hp)
 
2017. 06. 03. 11:58 

Egy 1990-ben készült film sorozattá dolgozása. Nagyon bejövős disztópia, érdekes sztorival, ami az elején nagyon furcsa volt, de miután megszoktam a történéseket, már nem zavart.

 
2017. 05. 30. 10:43 

Van valami szokatlan az egész sorozatban, meg a sztori abszurdságán. Talán a főszereplő csaj furcsa nekem, meg is leptek a készítők, hogy egy csúnyácska főszereplőt választottak. Érdekes, újszerű sorozat.

 
2017. 05. 11. 08:10 

Olvastam a könyvet, nem is olyan régen, és az nagyon jó volt. A sorozat egy picikét gyengébb, nem annyira realisztikus, de úgy is jobb mint a sorozatok többsége. Ez egy igazi disztópikus film felnőtteknek arról, mi történne ha keresztény fanatikusok kerülnének hatalomhoz és teokráciát alapítanának egy modern országban. A legfélelmetesebb az egészen az, hogy a mostani hangulatok, illetve hagyomány iránti rajongás miatt nem is annyira szürreális ez a fikció. A sorozat nem tűnik nagyon magas költségvetésűnek, de nagyon jó nézni, nagyon szépek a felvételek és a kosztümök is jók. A könyv alapján nem tudtam elképzelni a "szolgálólány" sapkát de a filmeseknek tökéletesre sikerült :-)

Madeline Brewer
Max Minghella
Joseph Fiennes
Ann Dowd
O. T. Fagbenle
Samira Wiley
Elisabeth Moss
Elisabeth Moss
Joseph Fiennes
Elisabeth Moss
 

A sorozat alapjául szolgáló könyvben a korabeli viszonyok miatt nem szerepel(het)tek színesbőrű karakterek.

(hp)
 

A sorozat Margaret Atwood 1985-ös azonos című regényén alapszik.

(hp)
 

A sorozat forgatása 2016. szeptemberében kezdődött meg Torontóban, és 2017. februárjában ért véget.

(hp)
Smoking Barrels: A szolgálólány meséje
A szolgálólány meséje akár inverze is lehetne a görcsösen maníros Gaiman-adaptációnak, nemcsak azért, mert már most biztos vagyok, hogy az év legjobbját tisztelhetjük benne, hanem mert ezt szögesen ellentétes elvek mentén érte el. Attól bravúros, hogy csupa olyan döntést hoz, amelyek látszólag kézenfekvőek, valójában azonban rémálommal érnek fel egy tévés producer számára, aki egy sikerszériát kíván létrehozni. De nem hogy ezen ellentmondások ellenére ér sikert, hanem éppen, hogy ezek miatt.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.