Játssz egy HTC Desire 620-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Aljas nyolcas


(The Hateful Eight)

Tartalom

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Russell) és foglya, Daisy Domergue (Leigh). Útjuk során két idegennel találkoznak, Marquis Warrennel (Jackson), a katonából lett hírhedt fejvadásszal, és Chris Marquis-szal (Goggins), a déli renegáttal, aki azt állítja magáról, hogy ő a város új seriffje. Miután a hatalmas hóviharban elvesztik az irányt, Minnie rövidáru kereskedésében lelnek menedékre. Csakhogy amikor megérkeznek, nem a tulajdonos, hanem egy csapat ismeretlen alak várja őket. Bob (Bichir) felügyeli a helyet, míg Minnie édesanyjánál van látogatóban, míg társai közt van Oswaldo Mobray (Roth), az ítéletvégrehajtó Joe Gage (Madsen), és a tábornok, Smithers (Dern). Ahogy a vihar egyre pusztítóbbá válik, arra a felismerésre jutnak, hogy talán sosem jutnak el Red Rock városába.

(hp)
2016. 01. 07. 19:29 

Hát ez most nem sikerült igazán, legalábbis tarantino-i szinten. Feleslegesen hosszú és Jennifer Jason Leigh kivételével, igazán emlékezetes alakítást se látni. Tim Roth próbálkozik ugyan, de inkább csak Christopher Waltz gesztusait utánozza, pedig ő magától is tudna emlékezetes alakításra. Az utolsó óra zseniálisra sikeredett, azonban az első szűk 2 óra felesleges és unalmas szájtépés, amit egy 3 órás filmnél nem feledtet az utolsó harmada. Bátor vállalkozás volt a film, de sajnos a kevesebb (játékperc) most több lett volna.

2016. 02. 02. 23:41 

Az biztos, hogy nem volt idén, és valószínűleg jövőre sem lesz olyan film, ami ehhez hasonlítana. Nem feltétlenül a jósága miatt. Az Aljas nyolcas egy nagyon különc film, de mindenképp a jó értelemben. Instant kultfilm.

2016. 01. 19. 10:54 

Ez a film abszolút méltatlan Tarantinohoz. Egy hosszúra nyúlt önimádás és önismétlés (már a Djangoban megismerhettük a rendező véleményét a témáról) egy fércmunka. Felesleges villogás és rongyrázás az Ultra Panavision kamerákkal, amikor a film jeleneteinek 95 %-a egy kabinban, vagy egy postakocsiban játszódik. Hosszú, unalmas, a színészek közül pedig csak 1-2 olyan van, aki végig kimagasló (és nem ripacs) teljesítményt nyújt. A sztori közepes, a Tarantino-s dumák pedig csak nagyon kis százalékban igazán ütősek. Szomorú csalódás, mert kifejezetten kedvelem a filmjeit...

 

A rendezőt a történet megírásakor állítólag az a cél vezérelte, hogy bepótolja mindazt, ami a Djangóból kimaradt.

(Pillcsi29)
 

Tarantino kedvenc fiktív cigaretta márkája a Red Apple többször feltűnik a filmben.

(Pillcsi29)
 

Állítólag a gitár amin Jennifer Jason Leigh játszott egy múzeumi darab volt. Erről Kurt Russel nem tudott, így törte össze a forgatás hevében, ezért sikítozott Jenifer a gitár miatt.

(Pillcsi29)
Movieaddicts: Best of oldschool Tarantino
Tarantinonak ez a legegyszerűbb filmje. A sztori szögegyenes, nincsenek mellék- vagy elvarratlan szálak. Az időben is csak egyszer ugrik. Ettől függetlenül hamisítatlan olyan mozi, ami a rendező egyedi stílusára jellemző, szóval a rajongók megkönnyebbülhetnek.
24.hu: Tarantino új filmje jutalomjáték minden színésznek
Ez a mozi egyszerűen jó. Semmi olyan nincs benne, amitől fel fog robbanni az ember agya, mégis vegytiszta filmművészetről beszélünk az operatőri munkától a hang designon át az utolsó kilőtt golyó ironikusan lelassított felvételéig.
Hetediksor: A nyolc utas és a halál
A Django elszabadul után Quentin Tarantino maradt a westernnél, bár a miliőt szinte bármilyen más belső helyszínre fel lehetne cserélni, a néző pedig ne csodálkozzon, ha úgy érzi, hogy nem is filmet, hanem színdarabot lát.
Aljas nyolcas - Előzetes (magyar nyelven) Aljas nyolcas
Aljas nyolcas magyar szinkronos előzetes


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.