Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Aljas nyolcas


(The Hateful Eight)

Tartalom

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Russell) és foglya, Daisy Domergue (Leigh). Útjuk során két idegennel találkoznak, Marquis Warrennel (Jackson), a katonából lett hírhedt fejvadásszal, és Chris Marquis-szal (Goggins), a déli renegáttal, aki azt állítja magáról, hogy ő a város új seriffje. Miután a hatalmas hóviharban elvesztik az irányt, Minnie rövidáru kereskedésében lelnek menedékre. Csakhogy amikor megérkeznek, nem a tulajdonos, hanem egy csapat ismeretlen alak várja őket. Bob (Bichir) felügyeli a helyet, míg Minnie édesanyjánál van látogatóban, míg társai közt van Oswaldo Mobray (Roth), az ítéletvégrehajtó Joe Gage (Madsen), és a tábornok, Smithers (Dern). Ahogy a vihar egyre pusztítóbbá válik, arra a felismerésre jutnak, hogy talán sosem jutnak el Red Rock városába.

(hg)
2016. 05. 21. 23:48 

Vannak nagyon jó igazi Tarantino elemek a filmben, a történet is tetszett, de valahogy mégis hiányzik valami. A Django személy szerint nekem jobban tetszett.

2016. 05. 07. 13:38 

Nekem nem tetszett a film. A színészek természetesen nagyon jót alakítanak, de nem értem, hogy mi értelme volt ezt megcsinálni. Az egész film nem szól másról, csak hogy emberek nem bíznak egymásban, és ezért mindenki bunkó mindenkivel. Még nagy Tarantino-rajongóknak sem ajánlom, nekem szemény szerint kicsit elegem lett az emberböl.

2016. 05. 05. 10:01 

Összességében tetszett a film, azt kaptam, amit egy Tarantino-filmtől el lehet várni, jó dialógusok és persze vér dögivel. A fényképezés nagyon jó, és persze Morricone-zenéje kitűnő hangulatot varázsol a filmhez.

Samuel L. Jackson

mint Major Marquis Warren

Kurt Russell

mint John Ruth

Jennifer Jason Leigh

mint Daisy Domergue

Walton Goggins

mint Sheriff Chris Mannix

Demián Bichir

mint Bob (as Demian Bichir)

Tim Roth

mint Oswaldo Mobray

Madsen Michael

mint Joe Gage

Bruce Dern

mint General Sandy Smithers

A történet Wyomingban játszódik, de a felvételek Colorado állam hegységeiben és egy Los Angelesi stúdióban készültek.

(ArpiHajdu)

A film költségvetése 44 millió dollár volt, és 145,480,938 dollárt keresett.

(citizenfour99)

A film egyes jeleneteit -30 fokban forgatták.

(hg)
Movieaddicts: Best of oldschool Tarantino
Tarantinonak ez a legegyszerűbb filmje. A sztori szögegyenes, nincsenek mellék- vagy elvarratlan szálak. Az időben is csak egyszer ugrik. Ettől függetlenül hamisítatlan olyan mozi, ami a rendező egyedi stílusára jellemző, szóval a rajongók megkönnyebbülhetnek.
24.hu: Tarantino új filmje jutalomjáték minden színésznek
Ez a mozi egyszerűen jó. Semmi olyan nincs benne, amitől fel fog robbanni az ember agya, mégis vegytiszta filmművészetről beszélünk az operatőri munkától a hang designon át az utolsó kilőtt golyó ironikusan lelassított felvételéig.
Hetediksor: A nyolc utas és a halál
A Django elszabadul után Quentin Tarantino maradt a westernnél, bár a miliőt szinte bármilyen más belső helyszínre fel lehetne cserélni, a néző pedig ne csodálkozzon, ha úgy érzi, hogy nem is filmet, hanem színdarabot lát.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.