Játssz egy Akai házimozi rendszerért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Aljas nyolcas


(The Hateful Eight)
Aljas nyolcas

Tartalom

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Russell) és foglya, Daisy Domergue (Leigh). Útjuk során két idegennel találkoznak, Marquis Warrennel (Jackson), a katonából lett hírhedt fejvadásszal, és Chris Marquis-szal (Goggins), a déli renegáttal, aki azt állítja magáról, hogy ő a város új seriffje. Miután a hatalmas hóviharban elvesztik az irányt, Minnie rövidáru kereskedésében lelnek menedékre. Csakhogy amikor megérkeznek, nem a tulajdonos, hanem egy csapat ismeretlen alak várja őket. Bob (Bichir) felügyeli a helyet, míg Minnie édesanyjánál van látogatóban, míg társai közt van Oswaldo Mobray (Roth), az ítéletvégrehajtó Joe Gage (Madsen), és a tábornok, Smithers (Dern). Ahogy a vihar egyre pusztítóbbá válik, arra a felismerésre jutnak, hogy talán sosem jutnak el Red Rock városába.

(hp)
2016. 01. 07. 19:29 

Hát ez most nem sikerült igazán, legalábbis tarantino-i szinten. Feleslegesen hosszú és Jennifer Jason Leigh kivételével, igazán emlékezetes alakítást se látni. Tim Roth próbálkozik ugyan, de inkább csak Christopher Waltz gesztusait utánozza, pedig ő magától is tudna emlékezetes alakításra. Az utolsó óra zseniálisra sikeredett, azonban az első szűk 2 óra felesleges és unalmas szájtépés, amit egy 3 órás filmnél nem feledtet az utolsó harmada. Bátor vállalkozás volt a film, de sajnos a kevesebb (játékperc) most több lett volna.

2016. 01. 19. 10:54 

Ez a film abszolút méltatlan Tarantinohoz. Egy hosszúra nyúlt önimádás és önismétlés (már a Djangoban megismerhettük a rendező véleményét a témáról) egy fércmunka. Felesleges villogás és rongyrázás az Ultra Panavision kamerákkal, amikor a film jeleneteinek 95 %-a egy kabinban, vagy egy postakocsiban játszódik. Hosszú, unalmas, a színészek közül pedig csak 1-2 olyan van, aki végig kimagasló (és nem ripacs) teljesítményt nyújt. A sztori közepes, a Tarantino-s dumák pedig csak nagyon kis százalékban igazán ütősek. Szomorú csalódás, mert kifejezetten kedvelem a filmjeit...

2016. 01. 26. 20:13 

Èn pont az az ember vagyok, aki a Kutyaszorítóban ès a Ponyvaregèny híve, ha Tarantinorol van szó. Ez után jön a többi kedvenc (de egy másik vèglet a rendezőtől) a Brigantyk ès a Django.
Az Aljas nyolcas nálam a kezdeti Tarantinot idezi vissza, viszont kicsit megkopva már.
Szeretem a rendező kimagaslóan jó dialógusait, de a Becstelen Brigantik első 20 perce, sokkal többet ér, mint ennek a filmnek az első másfél órája. Erre végig koncentrálva, szerencsére a második fele kárpótol mindenért. A nyomozgatás, a bizonytalanság és a Tarantino féle kegyetlenség, hozta a garázsos jeleneteket a Kutyaszorítóból.
Annyit hozzátennék, hogy még nem volt olyan QT film, aminek a film után ne hallgattam volna meg szívesen az OST-ét, egészen mostanáig. Nagyon sajnálom, levette a kezét a film erre eső részéről. :(
Összegezve: a kisebb ,,hibák" ellenére egy tökéletesen megrendezett Tarantino film, ami nem tud kilógni a sorból, és a végén eléri azt, hogy elégedetten gondolhatunk vissza az EGÉSZRE.

 

A Miramax, amelynek régebben Tarantino több filmet is készített, a Disneyhez tartozik.

(mamiéstöti2)
 

Tarantino összeveszett a Disneyvel, mert az egyik Los Angeles-i mozit rávették, hogy inkább az új Star Wars-t játsszák.

(mamiéstöti2)
 

Tarantino direkt karakterszínészekkel vette fel a filmet, mert a 8 szereplő mind ugyanolyan fontos szerepet tölt be a filmben, és egy sztár szerződtetése után a nézők az ő fő szerepeltetését várták volna.

(mamiéstöti2)
Movieaddicts: Best of oldschool Tarantino
Tarantinonak ez a legegyszerűbb filmje. A sztori szögegyenes, nincsenek mellék- vagy elvarratlan szálak. Az időben is csak egyszer ugrik. Ettől függetlenül hamisítatlan olyan mozi, ami a rendező egyedi stílusára jellemző, szóval a rajongók megkönnyebbülhetnek.
24.hu: Tarantino új filmje jutalomjáték minden színésznek
Ez a mozi egyszerűen jó. Semmi olyan nincs benne, amitől fel fog robbanni az ember agya, mégis vegytiszta filmművészetről beszélünk az operatőri munkától a hang designon át az utolsó kilőtt golyó ironikusan lelassított felvételéig.
Hetediksor: A nyolc utas és a halál
A Django elszabadul után Quentin Tarantino maradt a westernnél, bár a miliőt szinte bármilyen más belső helyszínre fel lehetne cserélni, a néző pedig ne csodálkozzon, ha úgy érzi, hogy nem is filmet, hanem színdarabot lát.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.