Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Aljas nyolcas


(The Hateful Eight)
Aljas nyolcas

Tartalom

Néhány évvel az amerikai polgárháború után egy postakocsi szeli át Wyoming télies táját. Az utasai közt van egy fejvadász, Jonh Ruth (Russell) és foglya, Daisy Domergue (Leigh). Útjuk során két idegennel találkoznak, Marquis Warrennel (Jackson), a katonából lett hírhedt fejvadásszal, és Chris Marquis-szal (Goggins), a déli renegáttal, aki azt állítja magáról, hogy ő a város új seriffje. Miután a hatalmas hóviharban elvesztik az irányt, Minnie rövidáru kereskedésében lelnek menedékre. Csakhogy amikor megérkeznek, nem a tulajdonos, hanem egy csapat ismeretlen alak várja őket. Bob (Bichir) felügyeli a helyet, míg Minnie édesanyjánál van látogatóban, míg társai közt van Oswaldo Mobray (Roth), az ítéletvégrehajtó Joe Gage (Madsen), és a tábornok, Smithers (Dern). Ahogy a vihar egyre pusztítóbbá válik, arra a felismerésre jutnak, hogy talán sosem jutnak el Red Rock városába.

(hp)
 
2016. 01. 07. 19:29 

Hát ez most nem sikerült igazán, legalábbis tarantino-i szinten. Feleslegesen hosszú és Jennifer Jason Leigh kivételével, igazán emlékezetes alakítást se látni. Tim Roth próbálkozik ugyan, de inkább csak Christopher Waltz gesztusait utánozza, pedig ő magától is tudna emlékezetes alakításra. Az utolsó óra zseniálisra sikeredett, azonban az első szűk 2 óra felesleges és unalmas szájtépés, amit egy 3 órás filmnél nem feledtet az utolsó harmada. Bátor vállalkozás volt a film, de sajnos a kevesebb (játékperc) most több lett volna.

 
2016. 01. 07. 21:41 

Két elsöprő ereje van a filmnek: forgatókönyv és látvány.
Tipikus Tarantino film, de mégis új és ha az ember szereti a rendező stílusát, kiváló szórakozást nyújt. A forgatókönyv megfontolt, fordulatos és tele van feszültséggel (persze ez a képek, a színészi munka és a zene számlájára is írható). A látvány szintén tipikus Tarantino, de csak olyan szempontból, hogy hihetetlenül szép és okosan beállított képekkel dolgozik.
Minden egyéb szempontból kiváló a film. Az egyetlen dolog, ami szerintem túlzás volt, az az erőszakos jelenetek véressége. Az utóbbi pár Taratino film is hasonlóan véres, de szerintem mindet elkészíthette volna kevesebb gyomorforgató képsorral. Mintha a Kill Bill óta gore stílustól nem tudna elszakadni…

 
2016. 01. 19. 10:54 

Ez a film abszolút méltatlan Tarantinohoz. Egy hosszúra nyúlt önimádás és önismétlés (már a Djangoban megismerhettük a rendező véleményét a témáról) egy fércmunka. Felesleges villogás és rongyrázás az Ultra Panavision kamerákkal, amikor a film jeleneteinek 95 %-a egy kabinban, vagy egy postakocsiban játszódik. Hosszú, unalmas, a színészek közül pedig csak 1-2 olyan van, aki végig kimagasló (és nem ripacs) teljesítményt nyújt. A sztori közepes, a Tarantino-s dumák pedig csak nagyon kis százalékban igazán ütősek. Szomorú csalódás, mert kifejezetten kedvelem a filmjeit...

Samuel L. Jackson
Kurt Russell
Samuel L. Jackson
Jennifer Jason Leigh
Madsen Michael
Tim Roth
Walton Goggins
Bruce Dern
Demián Bichir
Kurt Russell
Madsen Michael
Jennifer Jason Leigh
Samuel L. Jackson
Walton Goggins
Samuel L. Jackson
Kurt Russell
Samuel L. Jackson
Kurt Russell
Jennifer Jason Leigh
Tim Roth
Tim Roth
Kurt Russell
Jennifer Jason Leigh
 

Ennio Morricone szerezte a zenéjét, amiért megkapta az Oscart.

(Scramananga)
 

Feltűnik a filmben, a Red Apples cigaretta, amit maga Tarantino talált ki, mert utálja a Produce Placement-et (márkaelhelyezés)

(Scramananga)
 

Quentin Tarantino a narrátora a filmnek.

(Scramananga)
Movieaddicts: Best of oldschool Tarantino
Tarantinonak ez a legegyszerűbb filmje. A sztori szögegyenes, nincsenek mellék- vagy elvarratlan szálak. Az időben is csak egyszer ugrik. Ettől függetlenül hamisítatlan olyan mozi, ami a rendező egyedi stílusára jellemző, szóval a rajongók megkönnyebbülhetnek.
24.hu: Tarantino új filmje jutalomjáték minden színésznek
Ez a mozi egyszerűen jó. Semmi olyan nincs benne, amitől fel fog robbanni az ember agya, mégis vegytiszta filmművészetről beszélünk az operatőri munkától a hang designon át az utolsó kilőtt golyó ironikusan lelassított felvételéig.
Hetediksor: A nyolc utas és a halál
A Django elszabadul után Quentin Tarantino maradt a westernnél, bár a miliőt szinte bármilyen más belső helyszínre fel lehetne cserélni, a néző pedig ne csodálkozzon, ha úgy érzi, hogy nem is filmet, hanem színdarabot lát.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.