77% 73 szavazat
Szégyenfolt

Szégyenfolt

The Human Stain
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
29
Szereplők (29)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Coleman Silk egész életét hazugságban élte. Afro-amerikai származását titokban tartva új életet épített föl magának. Első szerelme, Steena valósággal összeroppan, amikor megtudja a férfi titkát. Évekkel később az elismert professzor és példás férj, az immár öregedő Coleman karrierjét igaztalan… Több


Rendező: Robert Benton
Író: Philip Roth
Forgatókönyvíró: Nicholas Meyer
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország, Franciaország
Premier (HU): 2004.11.02.
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Nicole Kidman
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Nicole Kidman
Nicole Kidman
Ed Harris
Gary Sinise
Anthony Hopkins
Ed Harris
 
2023.12.28 pacific22

legújabb vélemény

Egymásra talál a két tragédia

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Két helyrehozhatatlan tragédia egy filmben. Ennek ellenére az író mint narrátor tompítja a fájdalmat. Mi mint nézők így az ő szemén keresztül tompítva kapjuk meg ezt a két kijavíthatatlan történetet. Coleman Silk jelleme azonban számomra érthetetlen, soha nem gondolta meg magát, és végig képes volt elkerülni a családját, csak azért, hogy letagadhassa a származását? A film szerint igen. Semmit sem tudtunk meg arról, hogy ő ezt hogy élte meg, mit gondolt a házassága és munkássága alatt magáról. Az a tény, hogy éppen a rasszizmussal vádolták meg, egy szuper kezdő gondolat. De ő még ekkor is megmarad a saját hazugságánál, miért? Mit veszített volna, ha végre kimondja az igazságot, és bocsánatot kér a testvéreitől? Ehelyett a véletlen felé sodor két idegent, Nathant, az írót és Fauniát, a fájdalomban élő és férje elöl menekülő nőt, ahogy mondja, az utolsó szerelmét. A barátság és a szerelem ezt kapja ez a fura professzor, aki megragadt a saját hazugságában. A film lezárása is ütős, a „baleset” egy jó fordulat. Most gondolkodhatunk, hogy kinek volt nagyobb a sebe, Colemannak vagy Fauniának, szerintem mindkettő borzasztó, ettől elviselhetőbb, hogy meghaltak?

0
 
2017.05.05 mamiéstöti2

Többször láttam már, de még mindig nem értem miről akar szólni ez a film. Mondanivalója még lenne, de annyi ellentmondásba ütközhet a néző, hogy értelmét veszti a történet.

0

A film összbevétele 24 863 804 dollár volt (imdb.com).

#1
Zűrös viszonyok
2013
Hol nézheted: Disney+
Törlés
2023
Hol nézheted: Netflix
Alice elvesztése
2020
Hol nézheted: Apple TV+
Kamuprofil
2023
Hol nézheted: Netflix
Gypsy
2017
Hol nézheted: Netflix
Oz
1997
Hol nézheted: HBO Max
Te
2018
Hol nézheted: Netflix
Camellia tündöklése
2019
Hol nézheted: Netflix
Tündérkert
2023
Hol nézheted: Netflix,Filmio