66% 105 szavazat
A kertbérlő

A kertbérlő

The Lady in the Van
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
26
Szereplők (26)
12
Képek (12)
5
Videók (5)
1
Érdekességek (1)
2
Díjak (2)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Maggie Smith
Maggie Smith
Maggie Smith
Maggie Smith
Alex Jennings
Maggie Smith
Maggie Smith
Maggie Smith
Maggie Smith
Maggie Smith
Maggie Smith
Alex Jennings
Maggie Smith

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2

A hajléktalan Miss Shepherd roncs járgányával és szagával riogatja környezetét. Alan Bennett író most költözött az előkelő környékre. A férfi megengedi Miss Shepherdnek, hogy ideiglenesen beköltözzön a kertjébe. 15 hosszú év lesz belőle.

Miss Shepherd egy régi baleset miatt a… Több


Rendező: Nicholas Hytner
Forgatókönyvíró: Alan Bennett
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2015.09.12.
 
2024.01.07 cynicalrealist

legújabb vélemény

Maggie Smith jutalomjátéka

Már néztem egy ideje, amikor rájöttem, hogy évekkel korábban egyszer már volt alkalmam megtekinteni a filmet. Tipikus angol drámát és vígjátékot raktak össze az alkotók: a történet lassan hömpölyög, a humor kifinomult, a dráma alapját jelentő, mélyben meghúzódó esemény kellően titokzatos és jó időzítéssel derül ki, és a maga módján a végkifejlet is szép és megnyugtató. Mondjuk, a mennybéli zárójelenet teljesen fölösleges, de hát emberek vagyunk, hibázhatunk. Nem mellesleg ez, mármint az emberi hiba a történet alapja, egy múltbéli rossz döntés indítja el főhősünket a lejtőn, és teszi mogorva hajléktalanná. Illetve hát nem hajléktalan, hiszen van egy furgonja, ami számára nemcsak az otthont, hanem a világot is jelenti. De hiába jó a film, a sztori nem alkalmas arra, hogy zseniális alkotás váljék belőle. Sőt: nagyrészt Maggie Smith-nek köszönhető a színvonal. Ő viszont el is viszi a hátán a filmet. Egyszer. Legfeljebb kétszer.

0
 
2016.07.24 erare

Más nem is játszhatta volna el ilyen mesterien a főszerepet, mint Maggie Smith, aki a nagy öreg színészgárdájához tartozván még ennyi év színészi munka után is képes elővarázsolni valami új színt önmagából. Ez egy nagyon kedves történet egy idős hölg... Több

0
 
2018.08.04 indingo

Az igaz történeteket nagyon szeretem, de ez nem jött be. Az angol humor tud jó lenni, de itt nem volt az. Sok helyen untam és maga a története sem egy nagy eresztés.

0
 
2017.07.02 HercegPeter

Kedves, különös hangulatú film. Érdekes megoldás, hogy a főszereplő végig magának meséli a történetet és vitatkozik is saját írói énjével. Ennek ellenére a filmet kicsit lassúnak és unalmasnak éreztem, egyedül a hölgy múltjának kiderítése okozott némi izgalmat. A humoros, mégis komolyabb filmek kedvelőinek ajánlom.

0
 
2016.12.08 Berto49

Ez a film annyira nem jött be nekem. Hiába félig igaz a történet, 15 év eszméletlenül sok idő, ennyi ideig eltűrni egy rettenetes némbert, csak egy bárgyú íróféle képes, aki titkolja másságát és kettészakadt énjével vitatkozik. Gondozta volna inkább ... Több

0

A film összbevétele 41 387 687 dollár volt (imdb.com).

#1