Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A kis herceg


(The Little Prince)
A kis herceg

Tartalom

Egy kislányt megpróbálja felkészíteni az édesanyja a felnőttek világára, melyben élnek, azonban a szomszédban lakó különc pilóta némileg némileg beleszól a dologba. A férfi bevezeti új barátját egy csodálatos világba, melyben bármi megtörténhet. Ekkor veszi kezdetét a lány káprázatos utazása a saját fantáziájának és a Kis herceg világába, mely során be kell látnia, hogy az emberi kapcsolatok a legfontosabbak, és hogy jól csak a szívével lát az ember. Mark Osborne filmje Antoine de Saint-Exupéry kultikus mesterművének első animációs filmes adaptációja. 

(hp)
 
2017. 02. 17. 17:52 

Az ember mindig fél, mikor egy klasszikus művet újra feldolgoznak. Szerencsére egy nagyon jól sikerült és szerethető filmet csináltak a készítők, amiben jól ötvözik a két animációs technikát.

 
2016. 05. 27. 17:08 

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című művén alapuló animációs film mind mondanivalójában, mind grafikájában egy jól sikerült mű.

 
2016. 09. 08. 20:13 

Abszolút szerethető filmről van szó, áthoz mindent amit mondani akar és tetszik a készítők által felépített légköre a filmnek. Csak ajánlani tudom.

 

A filmben lévő Werth Academy Leon Werth után kapta a nevét, akinek az eredeti könyv ajánlva lett.

(puffancshercegnő)
 

Olivier d'Agay, az író Antoine de Saint-Exupéry ük-unokaöccse azt mondta egy e-mailben a Los Angeles Times-nak 2016 januárjában: "A film rendkívül hűséges a könyvhöz. A kislány története, a barátsága az pilótával, a konfliktusa az anyjával bemutatja a gyerekek mai helyzetét a kemény világban, ahol a verseny és az egyedüllét érvényesül. Ezért kapcsolódik olyan jól a két történet. Ez a film eredetisége és zsenialitása: megmutatja hogy még mindig működik a könyv varázsa."

(puffancshercegnő)
 

Mark Osborne mondta, hogy a könyv mélyen hatott rá, mikor a feleségétől megkapta évekkel ezelőtt, mikor még csak randevúztak egymással. Mindketten egyetemisták voltak, és próbálták életben tartani a távkapcsolatukat. "A Kis Herceg hozott össze minket újra", állítja Osborne. "Nagy figyelmet fordítottam rá. Nagyon sokat jelent nekem és mindenkinek aki olvasta, mert valóban összeköt minket az életünkben előforduló párkapcsolatainkhoz és barátságainkhoz." Osborne köszönetet nyilvánít feleségének a stáblistában.

(puffancshercegnő)
Movieaddicts: Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan
Csodálatos atmoszférát teremt, felejthetetlen képekkel ajándékoz meg – így például a rózsalugas lélegzetelállítóan álomszerű, a kis herceg és a róka közös jelenetei pedig gyönyörűen meghittek. A kedves és stílszerű zenei anyag (Hans Zimmer) csak kiegészíti a katarzist, amit a legtöbb könyvrészletnél érzünk.
Vox: A kis herceg
Manapság az ember kellő gyanakvással kíséri minden klasszikus irodalmi mű modern adaptációját, különösen, ha továbbgondolásról, ne adj Isten, folytatásról van szó, mivel általában ezek a próbálkozások igen ritkán tudnak felnőni az eredeti műalkotás színvonalához.
Smoking Barrels: A kis herceg
A 2015-ben vásznakra vitt A kis herceg méltó adaptációja és ezáltal jó kiegészítése Exupéry művének. Komolyan veszi a könyvet, jól megfogja az eredeti lényegét.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.