Játssz egy Samsung Galaxy-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A kairói eset


(The Nile Hilton Incident)
A kairói eset

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2

A film az egyitomi felkelés idején játszódik, és azokba a történésekbe nyújt betekintést, amik a színfalak mögött játszódtak. Egy rendőrtiszt egy nő meggyilkolásának ügyében nyomoz. Ami elsőre csupán egy prostituált meggyilklásának tűnik, valójában egy sokkal komolyabb bűntény, amiben Egyiptom elitjei is érintettek.

(ps)
 
2017. 03. 24. 09:10 

Izgalmas, de viszonylag lassú tempójú krimi lett A kairói eset, de az tény, hogy idén hasonlót még nem láthattunk. Erős film, remek zenei aláfestéssel.

 
2017. 06. 28. 05:00 

Kicsit hiányoltam belőle az energiát. Hiába van szó valós eseményen alapuló politikai thrillerről, a forgatókönyvbe elfért volna több fikció, hogy az egész egy kicsit tempósabb legyen.

 
2017. 03. 27. 18:55 

Furcsa érzésem van a filmmel kapcsolatban. Az egyes jelenetek gyönyörűen vannak felépítve, de összességében nem áll valahogy össze a film. Nehéz ezt megmagyarázni, de szerintem ha megnézed, érteni fogod, miről beszélek. Vaciálok, milyen értékelést adjak, de egy erős 3-as lesz a megfelelő.

Fares Fares
Fares Fares
Fares Fares
Fares Fares
Hania Amar
Mari Malek
Fares Fares
Fares Fares
Fares Fares
Hania Amar
Fares Fares
Fares Fares
Hania Amar
 

A filmet a 2017-es Sundance Filmfesztiválon is bemutatták, ahonnan elhozta a Zsűri Nagydíját (Dráma).

(hp)
Filmsomnia.hu - A kairói eset
Tarik Saleh alkotása egy lassú krimi, amely kitekintés a nagyvilágba, betekintés Egyiptomba és a korrupció mocskos és roncsoló hatásainak és következményeinek vizsgálata, amely alól senki sem szabadulhat. A fantasztikus zenét, kiváló fő- és mellékalakításokat és a felszín alá betekintő operatőri munkát felesleges jelenetek és kisebb fennakadások fogják csak egy picit vissza. 85/100


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.