Játssz egy XBOX 360 500 GB-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A fehér király


(The White King)
A fehér király

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2


A 12 éves Djata a világtól teljesen elzártan él szüleivel egy disztópikus diktatúrában. Egy napon két ügynök csönget be hozzájuk, akik az apjáért jöttek. A kormány börtönbe zárja a férfit, Djata pedig egyedül marad az anyjával, miközben mindkettejüket azonnal árulónak bélyegzik. A fiú nehezen tudja feldolgozni apja elhurcolását és hiányát, a sok hazugságot és a hirtelen felnőtté válás terheit. Egyetlen remény élteti, méghozzá apjának megtalálása, amiben nagyszülei tudnának neki segíteni. Djata anyja azonban dacosan ellenáll annak, hogy a jó kapcsolatokkal rendelkező anyósától és apósától bármilyen segítséget kérjen. Az édesanya régóta nemkívánatos elem a családban, a konfliktusok pedig a bajban sem enyhülnek… (Forgalmazza: Vertigo Media)

(Pajor Sándor)
 
2016. 07. 18. 16:47 

Mélyen megérintett és meghatott, amin eleinte meg is lepődtem. Nem hittem volna, hogy ennyi eltemetett emléket hoz majd a felszínre bennem. Mindenképpen elgondolkodtató és soha nem múló aktualitása arra emlékeztet, hogy a nyugati demokrácia súlyos gondokkal küzd....

 
2016. 09. 04. 19:44 

Azt nem mondhatnám, h teljesen elvarázsolt, de megszólított a maga mondandójával. Úgy látszik még mindig él az orwelli szellemiség, és akad még film, ami arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy ez lehetne másként is a társadalomban, mint ahogy van.

Jonathan Pryce
Lorenzo Allchurch
Agyness Deyn
Lorenzo Allchurch
Lorenzo Allchurch
Jonathan Pryce
Lorenzo Allchurch
Olivia Williams
Agyness Deyn
Lorenzo Allchurch
Lorenzo Allchurch
 

A film forgatási munkálatai 2015. júniusában kezdődtek meg egy egykori szovjet katonai bázison.

(hp)
 

A fehér királyt Magyarországon forgatták.

(hp)
 

A film világpremierje az Edinburgh International Film Festival-on volt 2016 június 18-án.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.