75% 208 szavazat
Trisztán és Izolda

Trisztán és Izolda

Tristan + Isolde
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
18
Szereplők (18)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A rómaiak által magára hagyott Britanniában zavaros, kegyetlen időszak köszöntött be. A hatalmi űrt kihasználva az erőszakos és kegyetlen ír király kerekedett a megosztott brit törzsek fölé. Az idegen iga ellen szövetkező törzsek élére a fiatal és nagyszerű harcos, Trisztán áll, akit az első ütközetben mérgezett fegyver vesz le a lábáról. A halottnak hitt harcos testét Írországba sodorja a sors és a tenger, ahol az ellenséges király lánya Izolda ápolja és veszi védőszárnyai alá. A két fiatal között mély kötődés alakul ki, de az elkeseredett hatalmi harcok nem hagyják, hogy szerelmük beteljesedjék.

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Németország, Egyesült Királyság, Csehország
Premier (HU): 2006.08.31.
 
2023.12.17 Artemisia

legújabb vélemény

Örök szerelem

Trisztán és Izolda története a be nem teljesedett, ám örökké tartó szerelem keserédes tragédiája, melynek szépsége évszázadok alatt is változatlan. Kálváriájuk elévülhetetlenségét bizonyítja, hogy a legenda keletkezésének pontos ideje nem is ismert; ... Teljes kritika

2
 
2021.11.26 Ildikó Bacskai

Trisztán és Izolda (2006)

Szemet gyönyörködtető, szépséges, keserédes mesevilág felnőtteknek. Érdemes kiemelni, hogy rendező szépen megjeleníti a korhű ír szokásokat. Gyönyörű, precíz megformálása a szerepeknek (én mondjuk Trisztán szerepére a karakteresebb Henry Cavillt választottam volna), gyönyörű tájak és jelmezek. A filmzene nem kiemelkedő, de így is nagyon szép film.

2
 
2019.07.06 Norbert93

Meglepően szép és érthetetlenül mellőzött film. A középkori eszmények, szerelem, lovagiasság egyik legjobb mozgóképes megtestesítője. Úgy gondolom a lovagénekek és krónikák világának egyik legszebb darabja. Nem túlzás azt állítanom, hogy minden tekintetben James Franco legjobb filmje.

0
 
2015.07.31 Aranyhal

Nagyon jól kidolgozott történelmi film szintén jól kidolgozott szereplői karakterekkel. Látványra is élményt nyújtott és megfogott, a sztori érdekes, végig leköti az embert.

0
 
2016.03.31 Mmaarrttoonn

Szép, látványos történelmi film, ami érzelmileg is megfogott. Romantikus, igazi szerelmi történet valós történeten alapulva, amitől még inkább érdekesebb és szórakoztatóbb lesz.

0

A film összbevétele 14 732 623 dollár volt (imdb.com).

#1