65% 137 szavazat
Tűzgyújtó

Tűzgyújtó

Firestarter
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
18
Szereplők (18)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
6
Érdekességek (6)
Díjak
Filmkritika
7
Cikkek (7)
Fórum

FILMINFÓ

Andy McGee-t és kislányát, Charlie-t a "Bolt" ügynökei követik. Ez a kormányzati szerv kétes tudományos kutatással foglakozik. Charlie különleges tulajdonságai érdekli őket, mivel úgy sejtik, hogy a lány pirokinézisre, vagyis távolról történő tűzkeltésre képes. Az ügynökség tagjai semmilyen eszköztől nem riadnak vissza, hogy a békés család nyugalmát megzavarva, a lányt saját céljaik elérésére használják fel. Amikor azonban túllőnek a célon és megölik Andy-t, Charlie apját, a lány szabad utat enged képességeinek és kegyetlen bosszút áll.

Forgatókönyvíró: Stanley Mann
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1984.05.11. | Netflix (2024.01.13.)

Tűzgyújtó  (2022)

Hol nézheted

Drew Barrymore
George C. Scott
Drew Barrymore
Drew Barrymore
Heather Locklear
 
2020.09.24 Interfectorem Sabnock

legújabb vélemény

Szegény King mester, szerintem amikor megnézte a bemutatón a filmet, kettéharapta a szemüvege szárát. Rossz és unalmas. Ez semmilyen szempontból nem sikerült, csak időpazarlás a megtekintése. Kuka.

1
 
2018.12.10 harnas1207

Az előttem szólóval teljesen egyetértek. Nem olvastam a könyvet, mert a témája számomra nem volt túl izgalmas. De a filmet gondoltam megnézem és igen egy rossz és unalmas filmet láttam. Sajnos King történeteinek nagy részébe nincs akkora potenciál, hogy egy széles körnek szóló egész estét filmet lehessen belőle forgatni.

0
 
2015.05.07 philboy

Drew Barymore nagyon félelmetes, azt kell mondjam kislányként tehetségesebb színésznő volt, mint felnőttként. Nem tudom mi történt, talán csak az, hogy nem igazán kap már jó szerepeket. Itt viszont nagyon emlékezetesen alakít.

0
 
2017.01.04 sadis

Aki nem olvasta King könyvét, az simán csak egy rossz filmet fog látni, nekem viszont az író, és művei filmfeldolgozásainak rajongója, nagyon fájdalmas volt ez a film. Semmiképp sem nézzétek meg ezt a filmet.

0

A film összbevétele 15 100 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Az eredeti tervek szerint a film rendezője John Carpenter lett volna, ám amikor a direktor 1982-es filmje, A dolog anyagilag nem lett sikeres, a Tűzgyújtó költségvetést megfelezték (30 helyett 15 millió dollár), s Carpenter otthagyta a projektet. A dolog pikantériája viszont az, hogy Carpenter nem akárhova távozott, hanem egyenesen a Christine forgatására (ami történetesen szintén egy Stephen King-regény adaptáció). Szerző: ArpiHajdu és Réci

#2
 

Martin Sheen a film egy késői szakaszában vette át Burt Lancaster szerepét, mivel a színész szívműtéten esett át.Szerző: rbernadett

#3
 

Charlie McGee karakterét Stephen King lánya, Naomi ihlette. Szerző: rbernadett

#4
 

A rendező, Mark L. Lester szerint Tangerine Dream egyszer sem látta a filmet; küldtek neki pár zenét és azt mondták, válasszon. Szerző: rbernadett

#5