68% 161 szavazat
Vitathatatlan

Vitathatatlan

Undisputed
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
19
Szereplők (19)
18
Képek (18)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Fiximan  

Hol nézheted

Wesley Snipes

FILMINFÓ

A nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot, Iceman Chamberst (Ving Rhames) nemi erőszak vádjával börtönbe zárják. Iceman tombol, hisz profi ökölvívói karrierje csúcsán megakadályozzák abban, hogy kiélvezze és megvédje az őt vitathatatlanul megillető bajnoki státust. Ugyanabban a fegyházban, ahová Iceman kerül, tölti életfogytiglani börtönbüntetését Monroe Hutchen (Wesley Snipes), aki tíz éve a börtön koronázatlan bajnoka. A Sweetwater börtön életfogytig lakója Emmanuel Ripstein (Peter Falk) is, akit még mindig jó kapcsolatok fűznek a kormányzathoz, a maffiához és a börtönigazgatósághoz is. A két bajnok között a börtönben óriási feszültség vibrál. Ripstein felismeri az ellentétek adta üzleti lehetőséget, s megszervezi Monroe és Iceman mérkőzését.

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Japán, Németország
Premier (HU): 2003.07.31.
 
2023.09.09 Jerico

legújabb vélemény

Egy valós alapú, kitűnő bokszfilm

Mike Tysont 1992-ben zárták börtönbe, ahol három évet töltött nemi erőszak vádjával. Szabadulása után folytatódott bokszkarrierje, melynek során eddig 56 meccséből 50-et nyert meg (44-et kiütéssel). Minden idők egyik legjobbjának tartják ma is. Olyan tehetségnek, akinek győzelmei egy sorban említhetőek Joe Louis vagy Muhammad Ali sikereivel. A Vitathatatlan története Tyson 1992-es kálváriáját dolgozza fel, melyben a nehézsúlyú boksz világbajnokot börtönbe zárják (nemi erőszakért). Csakhogy a filmbeli történetben a börtön falai között különleges dolog történik: a börtön helyi bajnoka, Monroe (Wesley Snipes) megküzd a világelsővel (Ving Rhames), és meglepő végeredmény születik (vitathatatlanul). Ez a film a maga nemében tényleg kivételes: visszaadja a boksz sport egyediségét, remek alakításokkal ajándékoz meg bennünket (főleg Columbo, azaz Peter Falk révén) és egy feszült, izgalmas sztorit tár elénk. A Vitathatatlan filmek a későbbiekben teljesen már irányba viszik tovább az egészet, Scott Adkins filmjei egészen másról szólnak (bár azok is nagyon jók. Értékelésem az első, eredeti Vitathatatlan-filmre: 80%.

3
 
2018.06.06 Recensor

Szerintem óriási sztori és van valóságalapja is (Mike Tyson sztori 1992-ben). Nagyon jó szerintem a rendezés, nagy húzás volt Peter Falkot megnyerni a filmhez. Hitelesen alakította a befolyásos háttérfigurát a börtönben. A főszereplők is teljesen re... Több

1
 
2019.10.10 HE7EDIK

Kedvenc részem mikor Peter Falk előadja, hogy is mennek a dolgok a világban. Ez a zseniális színész hálisten a ballonkabátos karakterén kîvül máshol is felbukkant és mindenhol maradandót alkotott. A filmet pedig látni kell!

0
 
2016.05.26 Fiximan

Valakinek ugyan szívügze ez a film, de számomra egy nem túl jól sikerült dráma a sport világából.

0
 
2015.09.10 marklar

Wesley Snipes még az akciófilmekben sem mutatott ilyen kemény arcot, mint itt. Én bármennyiszer meg tudnám nézni, nagyon jó film.

0

A film összbevétele 12 398 628 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film elkészítésekor komoly szerepet kapott egy valós analógia: mégpedig Mike Tyson 1992-es börtönbe juttatása, nemi erőszakért. Iron Mike alig három évet ült, de ez alatt szárnyra kapott Amerika szerte egy azóta is bizonyítatlan sztori, mely szerint odabent (Indianai börtönében) állítólag egy bokszmeccset vívott a helyi börtönbajnokkal, aki megverte. A Vitathatatlan készítőit állítólag ez a történet inspirálta, 10 évvel az eset után az azóta 4 részesre bővült mozi elkészítésére.Szerző: Recensor

#2