Játssz egy Lenovo Miix tablet PC-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Út a vadonba


(Into the Wild)
Út a vadonba

Tartalom

A frissdiplomás Christopher McCandless számára csak most kezdődik az élet. Építhetne karriert, családot alapíthatna, ő azonban belevág az ismeretlenbe, és bejárja Amerikát. Kalandos útja során egy igazi vándor sorsa tárul elénk: két év alatt a dél-dakotai búzamezőkön át a Colorado folyó zuhatagain keresztül, egy neohippi kolónián át egészen Alaszkáig hatolt gyalogosan és stoppal. A kaland azonban tragikus véget ért, és a természet megmutatta kegyetlen oldalát, ami nincs tekintettel se korra, se nemre, se erkölcsi kiválóságra. A bölcsesség és a naivitás, a tanulás és a tudás határmezsgyéjén a fiúnak szembe kellett néznie saját képességeinek korlátaival.
(SódóGA)
 
2015. 05. 04. 17:29 

Sean Penn rendezőként is bizonyítja, hogy nagymester. Filmje tökéletesen mutat rá a modern társadalmak kiüresedésére, a fogyasztói társadalom csődjére, a civilizációból való kivonulás több évszázados vágyálmának modern kori megtestesülésére. Kiváló film, remek történettel, színészekkel és egy fantasztikus rendezővel.

 
2015. 05. 05. 01:14 

Megejtően szépen fényképezett, minden jelenetében "kijátszott", sajátos-vándorremetés road-movie egy valós fiatalemberről, akit a wikipédia "American adventurer", "amerikai kalandor"ként aposztrofál. Inkább úgy fogalmaznék, kalandvágyó, a civilizációtól és részben saját családjától megcsömörlött, tehetséges fiatalember a főhős, aki onnan és azok elől is menekül, ahol és akik befogadnák, velük együvé tartozónak tekintenék...ha ő ezt hagyná. Menekül és háborúba keveredik a "dicső" (copyright Petőfi) ám sokszor zord, kegyetlen természettel. Sean Penn biztos kézzel, kicsit talán "ráérősen" rendezi a darabot és főhősét. Emile Hirsch szellemileg-fizikailag egyaránt kimagaslót alakít. Minimum egy Oscar-jelölés járt volna neki ezért, de 22 évesen úgy látszik, nem egykönnyen adják még a jelölést sem. Hal Holbrook, ebben, közel a 80-hoz, egy átlagos bölcs-jóságos-öregember szerep eljátszásáért legalább megkapta a jelölést...

 
2016. 10. 13. 16:48 

Nagyon kalandos film, folyamatosan megy előre a történet, de láthat hogy különböző részekből épül fel, és mindegyikre hagy elég időt, hogy a néző feldolgozza. Szépek a helyszínek, jó a főszereplő alakítása, mindenképp látni kell egyszer.

 

A film Jon Krakauer azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

A filmben az a férfi vezeti a furgont, aki utoljára látta élve Christopher McCandlesst.

(Menyét Ibolya)
 

Mikor rátaláltak Christopher McCandless holttestére, az mindössze harminc kilós volt. A karaktert alakító színész, Emile Hirsch nagyon lefogyott a szerep kedvéért, mindössze 52 kilós volt.

(Menyét Ibolya)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.