62% 33 szavazat
Üvöltő szelek

Üvöltő szelek

Wuthering Heights
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
23
Szereplők (23)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

"Heathcliff én vagyok" - mondja Cathy. Ez Emily Bronte regényének talán leghíresebb mondata, mely pontosan jellemzi azt a fékezhetetlen szenvedélyt és szerelmet, mely az egymás mellett felnövő mostohatestvéreket végzetesen, életre-halálra összetartozóvá teszi. A… Több


Forgatókönyvíró: Neil McKay
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 1998.10.18.
Robert Cavanah
Orla Brady

KULCSSZAVAK

 
2021.01.30 huszdominik

legújabb vélemény

Talán ez a legpontosabb verziója az Üvöltő szeleknek, amit eddig láttam. Hűen követi, vagy legalábbis igyekszik követni az eredetit. Néha fáj nézni, de hát a történet is fájdalmas. Amit külön kiemelnék, a zene, amit szerintem nagyon jól eltalálták.

0
 
2020.11.14 BaloghBogi42

Üvöltő szenvedés

Emily Bronte Üvöltő szelek című könyvének filmadaptációja nem nyerte el a tetszésemet. A karaktereket ellenszenvesnek találtam, nem volt érzékelhető egy csöppnyi jellemfejlődés sem. A cselekményszál a történet elején bizalomgerjesztőnek hatott, hiszen misztikus és rejtélyes hatást keltett, azonban a film előrehaladtával fokozatosan vesztett a varázsából. Egy összecsapott, olykor értelmetlen és bugyuta alkotásnak lehet tekinteni. Annak ellenére, hogy az első húsz percében ígéretesnek tartottam, a végére inkább egy hatalmas csalódássá nőtte ki magát a szememben.

0