85% 300 szavazat
Veszedelmes viszonyok

Veszedelmes viszonyok

Dangerous Liaisons
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
17
Szereplők (17)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
7
Érdekességek (7)
9
Díjak (9)
Filmkritika
6
Cikkek (6)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

Stephen Frears filmje sokadik feldolgozása Choderlos de Laclos azonos című regényének, mely a múlt században tiltott olvasmány volt. Őszinte történet férfiak és nők cselszövéseiről, praktikáiról, szövevényes testi és lelki kapcsolataikról. Mindennek középpontjában a XVIII. század Franciaországának fülledt és romlott erotikája áll. Gyönyörű jelmezekben pompázó szereplők, az egzaltált, ugyanakkori rendkívül erotikus John Malkovich, a szépséges Michelle Pfeiffer, a fiatal, vonzó Uma Thurman remekül érzékeltetik e kor hálószobáinak, titkos budoárjainak történéseit. A gazdag és öntelt Merteuil (Glenn Close) fogadást ajánl a nőcsábász Valmontnak (John Malkovich). A feladat: elcsábítani… Több

Forgatókönyvíró: Christopher Hampton
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier: 1988.12.11. | Netflix (2022.07.10.)
 
2023.08.27 Ergit

legújabb vélemény

A két ármányos alak megformálása tökéletes! Mindennek megadták a módját a film készítői! A díszletek, a helyszínek, a kosztümök! A színészek játékáról nem is beszélve! Örök klasszikus!

0
 
2021.12.22 Ildikó Bacskai

Veszedelmes viszonyok (1988)

Parádés jelmezek, színész gárda és rendezés, a történet ismerős lesz szinte mindenkinek. Szórakoztató film.

2
 
2015.05.04 Milanman

A kosztümös filmek egyik királynője, csábításról, átverésről, az ember legbelsőbb ösztöneinek felszínre töréséről mesélő filmtörténeti gyöngyszem. Hibátlan színészek, metszően pontos rendezés.

2
 
2022.04.12 JRD

A legjobb...

Rengeteg feldolgozást megélt maga a történet, de szerintem ez a legjobb. A látvány, a színészi játék mind önmagáért beszélnek! Színészlegendák és kezdő színészek kavalkádja. Többször nézős, látványos, pörgős és romantikus. Mindenképp érdemes megnézni! Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

1
 
2016.02.12 doroffee

Egy igazi "romlott" kosztümös film, ahol megtudjuk, mi minden történik vagy történt a vicomte-ok és bárónők világában, ha unatkoznak. Nagyon izgalmas, érdekes film volt csábításról, hazugságról, ególegyezgetésről, ártatlanok ilyen vagy olyan megrontásáról, és minden egyébről.

1

A film összbevétele 34 700 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Hét Oscar-jelölést kapott, melyből el is vitte a legjobb forgatókönyvnek, látványtervnek, jelmeztervnek járó szobrocskákat.Szerző: JRD

#2
 

Mildred Natwick utolsó filmje. Szerző: rbernadett

#3
 

Sarah Jessica Parkernek felajánlották Cécile szerepét, de visszautasította azt. Szerző: rbernadett

#4
 

A fiatal Drew Barrymoret kipróbálták és nagyon közel járt hozzá, hogy megkapja Cécile szerepét.Szerző: rbernadett

#5