42% 27 szavazat
Dodó és Naftalin

Dodó és Naftalin

Világszám!
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
16
Szereplők (16)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Slomónak, a vándorcirkusz bohócának ikrei születnek a kilencszáztizes évek elején. Dodó és Naftalin, apjuk mesterségét követve gyakran lépnek fel együtt bohócként, artistaként, illúzionistaként. Az ötvenes évek elején, a Nagycirkusz ünnepi előadásán balul sül el egy merész tréfájuk. Bár a történtekért Naftalin felelős, mégis Dodó kerül börtönbe, s hosszú évekre elszakadnak egymástól.1956 október huszonharmadikán Naftalin, aki egy vidéki színház kellékese, akaratlanul kerül a forradalmi események középpontjába. Elindul a fővárosba, hogy kiszabadítsa bátyját. Útközben találkozik egy lánnyal, Pipitérrel, aki szintén Pestre igyekszik. Együtt folytatják az utat, s kalandjaik… Több

Rendező: Koltai Róbert
Forgatókönyvíró: Horváth Péter, Koltai Róbert
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2004.12.23.
Gáspár Sándor
Koltai Róbert
Koltai Róbert
Gáspár Sándor
Gáspár Sándor
Koltai Róbert
Gáspár Sándor
Koltai Róbert
 
2016.01.02 hansi13

legújabb vélemény

Nagyon szép, szívhez szóló történet, bár szerintem az alakítások egy kissé túlzóak. Máskülönben nagyon hangulatos film. Olyan, amit bármikor meg lehet nézni és akár családi mozizáshoz is remek.

0
 
2015.10.12 pepmed

Nekem ez a film egyszerűen nem tetszett. Annyira melodramatikus és ripacskodó, hogy sokszor fáj nézni. Koltai filmjei egyszerűen ilyenné vált, mindent felfúj.

0

A film összbevétele 40 792 dollár volt (imdb.com).

#1