Játssz három szuper díjért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

Bakelit


(Vinyl)
Bakelit

Tartalom

Az 1970-es évek New Yorkjában játszódó széria a kábítószerektől fülledt zeneipar világába enged bepillantást a punk és a disco hajnalán. A sorozat cselekménye egy fikciós zene stúdió, az American Century köré épül fel. Richie Finestra (Cannavale) egy zenei producer, aki megpróbálja feltámasztani az üzletet, és rátalálni a jövő hangzására. A férfinek jó füle van ahhoz, hogy kiszúrja a tehetséget, azonban kénytelen meghozni egy olyan komoly döntést, mely nagy kihívások elé állítja kapcsolatát feleségével, a modell és színésznő Devonnal (Wilde), és üzlettársával, Zak Yankovich-csal (Ray Romano). Eközben feltűnik a színen Kip Stevens (James Jagger), egy punk rock banda, a Nasty Bits frontembere, aki ekkor még nem is sejti, hogy a stílus, melyet bandájával képvisel, hamarosan az egész világot meghódítja. (hg)

Bobby Cannavale

mint  Richie Finestra (11 rész, 2016-2017)

Paul Ben-Victor

mint  Maury Gold (10 rész, 2016)

P. J. Byrne

mint  Scott Levitt (10 rész, 2016)

Max Casella

mint  Julie Silver (10 rész, 2016)

Ato Essandoh

mint  Lester Grimes (10 rész, 2016)

James Jagger

mint  Kip Stevens (10 rész, 2016)

J.C. MacKenzie

mint  Skip Fontaine (10 rész, 2016)

Jack Quaid

mint  Clark Morelle (10 rész, 2016)

A Bakelit forgatókönyvírója az a Terence Winter volt, aki a kultikus Maffiózókon is dolgozott, melyért Emmy-díjat kapott, de ő jegyezte a A Wall Street farkasa szkriptjét is, melyért Oscar-díjra jelölték.

(hg)

Az eredeti tervek szerint a Bakelit nem sorozat, hanem mozifilm lett volna, azonban a 2008-ban egyre erőteljesebb hatását érzékeltető gazdasági válság miatt nem valósult meg a projekt. Scorsese ezt követően a Gengszterkorzót helyezte előtérbe.

(hg)

Mick Jagger és Martin Scorsese 2007 óta dolgozott azon, hogy a történetből televíziós sorozatot forgassanak.

(hg)
Cinestar: Feltámad a 70-es évek rock korszaka az HBO-n
Minden, amit a Bakelitról tudni érdemes!
Cinestar: Bakelit
A Bakelit jó humorú, erős atmoszférájú nyitánya ígéretesnek tűnik, melyben látszik, hogy Jagger, aki még valamennyire emlékszik erre az időszakra (ez csúnya volt), képes volt ügyesen belecsempészni mindazt, amit mi átlagemberek sosem láthattunk.
Filmtrailer: Scorsese elszabadul
Martin Scorsese nem kevesebbet vett a fejébe, minthogy tabuk nélkül tárja elénk a ’70-es évek zenei világát, és mindezt Mick Jagger, a The Rolling Stones frontembere mondja neki tollba. A kapzsi, pénzsóvár zenei kiadóktól kezdve a csak a Drog, a Szex és a Zene szentháromságának élő hedonista zenészekig mindenről és mindenkiről lekerül az álarc. Miért nem lesz mégsem a Bakelit az HBO új zászlóshajója?


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.