71% 51 szavazat
Viva Maria

Viva Maria

Viva Maria!
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
12
Képek (12)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A történet 1907-ben, valahol Közép-Amerikában játszódik. Maria II, egy ír terrorista lánya apja halála után találkozik Maria I-gyel, egy cirkuszi énekesnővel. Elhatározza, hogy ő is csatlakozik a cirkuszhoz. Első fellépése alkalmával az éneklést "véletlenül" összeköti a sztriptízzel, ami a cirkuszt egy csapásra híressé teszi. A térségben forradalom tör ki a diktátor ellen és Maria I beleszeret a forradalom vezetőjébe, Flores-be. Amikor a forradalmárt halálosan megsebesítik, a lány megfogadja, hogy folytatja szerelme harcát. Maria II - némi vonakodás után - lelkesen (és hatékonyan) támogatja harcukat. Vállalkozásukat kezdetben siker koronázza, de váratlanul akadályok merülnek fel...

Rendező: Louis Malle
Forgatókönyvíró: Louis Malle, Jean-Claude Carrière
Ország: Franciaország, Olaszország
Premier (HU): 1967.07.20.
 
2018.10.09 Bady

legújabb vélemény

Na, gyerekek...ez egy alapmű, amit mindenkinek látnia kell, szerintem. Amolyan igazi klasszikus, amely nem ígér sokat, de mégis megmarad a nézőben. ;)

0
 
2017.01.07 SztarkTóni

Szerintem ez már akkoriban is eléggé provokatív filmnek számított, nemhogy még ma. Bár az alakítások számomra nem különösebben voltak meggyőzőek, mégis azt kell, hogy mondjam, hogy alapvetően ez egy szórakoztató film minden hibája ellenére.

0