80% 115 szavazat
Vörös szikla

Vörös szikla

Chi bi
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
23
Szereplők (23)
8
Képek (8)
2
Videók (2)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A harmadik század elején a gyengekezű Han császárt meggyőzi az agyafúrt tanácsosa, Cao Cao, hogy az egyetlen módja Kína egyesítésének, ha hadat üzennek a nyugati Xu és a keleti Wu királyságnak. Cao Cao vezetésével hatalmas sereg indul Wu meghódítására. Wu uralkodója, Sun Quan szövetségre lép a rivális hadúrral, Liu Beivel, hogy együtt vegyék fel a harcot az ellenséggel. A kezdeti összecsapásokat követően a Wu sereg vezére, Zhou Yu rájön az ellenség gyenge pontjára. Egyetlen esélye, hogy a tengeren kényszeríti őket harcra. A döntő ütközetre a Vörös Sziklánál kerül sor.

Rendező: John Woo
Író: Guanzhong Luo
Forgatókönyvíró: John Woo, Khan Chan, Cheng Kuo, Heyu Sheng
Ország: Japán, Hongkong, Kína, Koreai Köztársaság
Premier (HU): 2010.08.05.
 
2023.08.26 Ergit

legújabb vélemény

Egy igazi kínai film. Megismerhetjük a kínai kultúra, a harcművészet, a hiedelem egy részét. Nagyon látványos, izgalmas, mozgalmas film!!! Még a szerelmi szál is érdekes, nem szoktunk hozzá, hogy így vigyék filmre, pedig nagyon szép!

0
 
2018.07.23 Megamovie

Eléggé látványos történelmi akciófilm kifejezetten jól esett.Változatos akciók, jó színészi játék és hitelesen ábrázolja kínai kultúrát. Az egyetlen bajom vele a szerelmi szál, amit kissé erőltettetnek éreztem, de látványvilága és a zenéje miatt ez nem zavart annyira.

0

A film összbevétele 127 814 609 dollár volt (imdb.com).

#1