80% 559 szavazat
Wasabi - mar, mint a mustár

Wasabi - mar, mint a mustár

Wasabi
Filmadatlap
28
Vélemények (28)
17
Szereplők (17)
29
Képek (29)
2
Videók (2)
5
Érdekességek (5)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Harper  
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Jean Reno
Michel Muller
Jean Reno
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Michel Muller
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Michel Muller
Jean Reno
Jean Reno
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Jean Reno
Ryōko Hirosue
Ryōko Hirosue
Jean Reno
Jean Reno
Jean Reno
Michel Muller
Michel Muller
Jean Reno
Michel Muller
Michel Muller
Yoshi Oïda
Ryōko Hirosue
Jean Reno

FILMINFÓ

Hubert (Jean Reno) a kelleténél kissé drasztikusabb módszereket alkalmazó rendőrfelügyelő. Miután csúnyán helybenhagy egy fiatalembert, felettese azt javasolja, menjen szabadságra. Épp ekkor keresik Japánból: egykori szerelme, Miko rejtélyes körülmények között elhalálozott és hagyatékát a felügyelőnek személyesen kell átvennie. Irány Tokió! Hubert Japánban először régi ügynöktársával találkozik, majd az örökséggel: egy kamaszlánnyal.

Forgatókönyvíró: Luc Besson
Ország: Japán, Franciaország
Premier (HU): 2002.08.15.
 
2024.03.31 The Critic

legújabb vélemény

Szórakoztató Jean Reno-film

Juan Morenónak hívták eredetileg a spanyol származású, Marokkóban született Jean Renót, aki igazi nevének csak a második felét hagyta meg, amikor Franciaországba telepedve nevet változtatott. A 90-es évekre valódi világsztár lett belőle. Nálam az 1994-es Léon, a profi révén lett kedvenc, de a legtöbb filmjét megszerettem. Jean Reno a Wasabiban egy francia hekust játszik, aki Japánba kerül, ahol kiderül, van egy 19 éves lánya egy régi kapcsolatából, amikor katonaként Japánban szolgált. A leányzó igazi apja lánya: temperamentumos, akaratos, erős. Ketten együtt számtalan kalandba, veszélyes helyzetbe kerülnek, miközben meg is kedvelik kicsit egymást. A Wasabi remek szórakozás, ha valaki szereti a Jean Reno-vígjátékokat. Az értékelés nem is lehet kevesebb, mint négy csillag, 75-80 százalék. Még mostanában is előfordul, hogy megnézem. Például ma is, amikor leadta a tv húsvét napján. Kitűnően mulattam, pedig legalább fél tucatszor láttam eddig. És a wasabi tényleg mar, olyan, mint a torma. Ennyiben passzol is a húsvét ünnepéhez.

1
 
2023.07.17 Harper

Szerethető Jean Reno film a Wasabi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Többször is láttam már, és valahogyan mindig jókedvre derített ez a francia akció-vígjáték: a „Wasabi – Mar, mint a mustár". Jean Reno frenetikus benne, és jó az alapsztori is. A tökös francia hekus, aki egykoron a japán nagykövetségen dolgozott, és egy japán nővel élt, 19 év után visszatér Japánba. Kiderül: egykori barátnője maghalt, de egy közös kamasz lányt hagyott örökül Hubert-re (Jean Reno). Ő Yumi (Ryoko Hirosue). Vad, szeles, szeszélyes, tiszta apja. De Hubert nem árulja el neki eleinte, hogy ő az apja. Kalandok sora következik, melyek során sajátos kapcsolat alakul ki apa és lánya között. Hubert-nek van azonban segítsége is a helyi nyomozásában: Momo (Michel Muller) a vicces kis francia hekus, aki Japánban rendőr. Felforgatják Japánt, és számtalan rejtélyt kiderítenek. Az egész film egy furcsa kaland, tele vicces jelenettel és helyzettel. Nekem most, harmadjára megnézve is tetszett. Értékelésem 80%. Ajánlom a lazulni vágyóknak és a Jean Reno-fanoknak, illetve azoknak, akik szeretik az akció-vígjátékokat (vagy Japánt).

2
 

A francia filmek kifejezetten jók,és szeretem is Őket,sőt Renot is szeretem,mint színészt,de ez a film nekem abszolúte nem jött be.Majd falra másztam a japán lánytól (is),és úgy az egész sztoritól.Túlrendezett,és túljátszott!

1
 
2017.12.13 Yosihiro

Reno egyik legjobb filmje. Szinte "Mar", mint a mustár és azért is ragad meg annyira bennünk. Remek akciófilm humorral. Csak ajánlani tudom.

0
 
2019.08.08 HE7EDIK

Parádés akció vígjáték lenne, ha azt a kis japán ripacskodó libát kihagyták volna. Így szimplán csak jó, de nagyon is szórakoztató!

1

A film összbevétele 81 525 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Hallható a filmben a Gorillaz-Starshine című dala.Szerző: LionelMessi10

#2
 

Egyes jelenetekkel a Fekete eső amerikai film előtt tisztelegnek, mint például az éjféli golfjelenet a gyakorlópályán.Szerző: LionelMessi10

#3
 

Hirosue Ryõko nem tanult meg franciául, ezért a forgatáson fonetikusan tanulta be és mondta vissza a szövegét.Szerző: LionelMessi10

#4
 

A francia címe: Wasabi - A japán mártás, ami még az öszvért is kiüti.Szerző: wirwil

#5