83% 144 szavazat
Nem félünk a farkastól

Nem félünk a farkastól

Who's Afraid of Virginia Woolf?
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
12
Szereplők (12)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
20
Érdekességek (20)
22
Díjak (22)
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
Nem félünk a farkastól
Lejátszás
Mano35  
Elizabeth Taylor
Richard Burton
George Segal
Richard Burton
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor
Richard Burton
George Segal
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor
Richard Burton
Elizabeth Taylor
Richard Burton
Richard Burton
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor

FILMINFÓ

Martha és George több éve él már házasságban. Egy buliból hazatérve évődni kezdenek egymással, de a dolog nem fajul durva veszekedéssé, hiszen vendégeket várnak: az egyetem új tanára és felesége érkezik hozzájuk. Martha és George burkoltan tovább folytatják a civakodást, s a feszült hangulat vendégeikre is átragad.

(erare)

Rendező: Mike Nichols
Forgatókönyvíró: Ernest Lehman, Edward Albee
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 1966.06.21.
 
2021.06.20 uniterra

legújabb vélemény

Taylor és Burton vitte a filmet, Sandy Dennis viszont itt-ott túljátszotta azt a keveset, amit rászabtak.

0
 
2019.02.10 Yosihiro

Ne félünk

Régebben kiskoromban hallottam a filmröl most volt alkalmam megtekinteni. Igazából nem nyügüzütt le. Söt egy örült filmnek tekintem amiben elöjönnek a pszichopata tulajdonságok. Kicsit érthetetlen a történet és a rengeteg párbeszéd elveszi a figyelmet a mondanivalóról. Én úgy értelmeztem a filmet hogy egy egyetemi házaspár akik elvesztették gyermeküket most egy új tanárt kell fogadniuk a papa jóvoltából. Itt derül fény a házaság alatt rejtözö drámai titkora is. Önnmagában ez a dráma jól mutataja be a 60-70 -es évekbeli amerikai gondolkodást is. A film történetileg hullámzik és egyre agresszívabb lesz míg a végén egy "drámai" fordulattal eljön a napfelkelte megnyugszanak. Szóval nem igazi kultikus film talán ha drámai részt nézem akkor a mondanivalójában látok valamit értelmet, de a három csillagnál többre nem tudom értékelni. A színészi alakításokról néhány mondat. Elizabeth T. valoban nagyot játszik de ugyanez nem mondható el a Sandy D. röl ( Honey) aki talán a film legelentmondásosabb alakját játsza. A férfiak hozzák a formájukat néha túljátszva azt. Igazából nem adtam volna Oscart erre az alkotásra mivel sem a történet sem a képi és hangi effeketek nem tudtak maradandót alkotni bennem. Összeségében a filmet látni kell és mindenki döntse el hogy mennyit ér ez az alkotás. Üdv Yosi

1
 
2015.05.29 Henczi

Igazi klasszikus, időtálló film, ami nem hiába világhírű. Egyedi hangulatú, igényes, izgalmas film, amit legalább egyszer látni kell! Csupa jó, neves színész szerepel benne, akiknek lenyűgöző az alakítása!

1
 
2017.10.22 Deku

Ilyen egy igazán jól összerakott és megrendezett film amiben nem erőltették a gyenge elemeket. Kegyetlenül eltalált film lett ez, nem tudok rá rosszat mondani az egész film nagyon egyben volt.

0
 
2015.10.23 Mano35

Egyedi hangulatú különleges és utánozhatatlan film. Érzelmileg igazán beleéltem magam a történetbe. Karakteres beillő színészek jatszanak benne. Aki még nem látta erdemes megnézni.

0

A film összbevétele 40 000 000 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Rákerült az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményre.Szerző: Norbi

#2
 

Az utolsó Looney Tunes rajzfilm, melyben June Foray hangja hallható. Szerző: Bogi87

#3
 

Az utolsó Looney Tunes rajzfilm, melyben Witch Hazel megjelenik.Szerző: Bogi87

#4
 

Az 5. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1966-ban. Szerző: dulkap

#5