84% 72 szavazat
Wounded Knee-nél temessétek el a szívem

Wounded Knee-nél temessétek el a szívem

Bury My Heart at Wounded Knee
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
28
Szereplők (28)
2
Képek (2)
Videók
Érdekességek
19
Díjak (19)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A bosszúra éhes fehérek ki akarják űzni őket a szent földjükről, az aranyban gazdag Black Hillsből. Csak Daves szenátor emel szót az érdekükben. Eközben Charles Eastman, a fiatal, indián származású orvos mindent megtesz annak érdekében, hogy jobbá tegye az életet… Több


Rendező: Yves Simoneau
Forgatókönyvíró: Daniel Giat, Dee Brown
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2008.05.11. | HBO Max (2022.05.21.)

Hol nézheted

 
2022.09.22 erahurka

legújabb vélemény

Olyan, mintha egy 10 vagy akár több részes HBO sorozatot zanzásítottak volna két órában. Így pedig - minden pozitívuma ellenére - többet akar elmesélni, mint amire kényelmesen elég ez a játékidő, ami picit zavaró, néhány dolgot megnéztem volna részletesebben.

0
 
2019.06.04 Norbert93

Az utolsó törzsfőnökök útja

Történelmileg pontos, érdekes és legfőképpen nem hatásvadász. A western műfaj helyett, úgy gondolom találóbb a dokumentumfilm, mivel annyira tényszerű és reális. A film a sziúk Little Big Horn-i győzelme után veszi fel a fonalat és követi az azóta legendává lett híres indiánok életútját. Nem negatívum, de megemlíteném, hogy, aki nem ismeri legalább egy kicsit is a történelm háttért az lehet, hogy el fog veszni a részletekben, így mielőtt nekifutunk egy néhány perces ismeretszerzés nem árthat.

2
 
2015.09.02 Barthy

Jól össze lett rakva ez a film. Itt aztán minden meg van. Zene, színészek, humor és egy egész pofás kis történet egy ilyen stílusú filmhez. Azt hittem, hogy majd valami kis bénaság lesz, de nem így történt. Alulértékeltnek tartom, filmet mivel azért jól el lehet szórakozni rajta.

1