79% 187 szavazat
Zöld hentesek

Zöld hentesek

De grønne slagtere
Filmadatlap
16
Vélemények (16)
15
Szereplők (15)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A Zöld hentesek banális, morbid és szórakoztató elemekkel teletűzdelt vígjáték. Bjarne és Svend haverok, együtt dolgoznak Holger hentesnél. Svend nagy ambíciókkal rendelkezik, amelyeket hasonló méretű kisebbségi komplexus táplál. Bjarne barátnőjén, Astridon kívül egyáltalán nem foglalkozik semmivel. Saját hentesüzletet nyitnak, hogy megszabadulhassanak a gonosz főnöktől, Holgertől. A bolt azonban nem akar beindulni mindaddig, amig egy bizarr véletlen folytán Svend össze nem kotyvaszt egy sajátságos ételt a biohentesbolt számára. A biznisz fellendül, de vajon továbbra is képesek lesznek-e beszerezni a különleges étel hozzávalóit.

Forgatókönyvíró: Anders Thomas Jensen
Ország: Dánia
Premier (HU): 2005.03.12.
 
2024.01.11 Ари Шандор

legújabb vélemény

Nem azért...

Nem azért 4x, mert nem tetszett, hanem mert ebben nem volt több. Az északi filmeket kedvelőknek viszont kötelező darab! Aki kellemes, romantikus családi filmet vár, az véletlenül se nézze meg!!!

0
 

Egy skandináv dramedy vagy black comedy, kinek hogy tetszik jobban. Mads Mikkelsen szuper sminkkel, és totálisan ellenszenvesen alakít ismét egy óriásit. Jó sztori, és kegyetlenül kifigurázza a mai beteg társadalmat. Az én a fontos, és a javak, minde... Több

1
 
2017.04.04 dulkap

Nekem ez most túl monoton volt és nem használta ki eléggé a groteszk humorforrást, nem beszélve arról, hogy a drámai szállal sem tudott igazán mit kezdeni. Nagyon nehéz egyensúlyozni a dráma és a vígjáték határán, hogy mindkettő működhessen és számomra ebben az esetben nem is sikerült.

0
 
2019.03.30 dailyfilmsan

Nagyon jól kiérződik belőle az a fekete humor, amiról a rendezője, Anders Thomas Jensen annyira híres. A maga módján vicces a film. Nekem tetszett, pont az ilyen kategóriát kedvelem, viszont néhány helyen átesik a túloldarra és sok is tud lenni. De simán nézhető, élvezhető kategória.

1
 
2015.05.06 ZeroHero

Nagyon tetszett, abszurd, fekete humorú, eszméletlen jó kivitelezéssel. Többször eszembe jutott, hogy vajon a magyarok miért nem képesek ilyen minőségre, nem csak az operatőrök, de a színészek se. 10/10

1

A film összbevétele 2 483 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A film zenéjét Jeppe Kaas, a színész Nikolaj Lie Kaas testvére szerezte.Szerző: Menyét Ibolya

#2