Hitchcock pályafutása során sok izgalmas filmet készített, és több műfajban is maradandót alkotott. Amellett, hogy kiváló irodalmi alapanyagokból dolgozott, olyan korszakalkotó dramaturgiai eszköztárat használt, amely a mai napig képes hatni a nézőkre.

Bár alkotói korszakai jól elkülöníthetőek, filmjeiben gyakran visszatérő elem a bajba keveredett, menekülő főhős, a manipulatív, rejtélyes nő, az agyafúrt ellenfél és az alapvetően jó szándékú, mégis a hőst akadályozó ostobák.

Történetei hátterében többnyire súlyos bűncselekmények állnak. Gyilkosság, szélhámosság, hazaárulás. Az eseményeket pedig különböző emberi gyarlóságok indítják be, mint a becsvágy, a pénz utáni vágy, a hatalom, vagy akár mentális betegségek, de megmagyarázhatatlan, misztikus eseményekre is találunk példát.

Gazdag életművében nem nehéz hasonló témájú filmeket találni. Több kémfilm is kikerült értő kezei alól, amelyek – alkotói korszakainak éppen aktuális történelmi hátterétől függően – vagy a második világháború, vagy pedig a hidegháború idején hozza forró helyzetbe hőseit.

Az alábbi lista erre a tematikára épít.

#10

73 Titkos ügynök  (1936)

(1)

misztikus | thriller

Richard Ashenden az Excelsior szállodába érkezik, ahol előzetes foglalására a 234-35-ös lakosztályt kapja. Kissé csodálkozik, amikor a portás közli, hogy a "felesége" már... több»

#9

69 Szabotázs  (1936)

(3)

krimi | thriller

Egy mozi tulajdonos, Mr. Verloc, felesége és a körülötte élők szemében egy hétköznapi embernek tűnik, azonban egy titkos szervezetnek dolgozik. A rendőrség már a nyakán van,... több»

#8

dráma | politikai | thriller

Egy amerikai orvos Marokkóban nyaral családjával és véletlenül értesül egy hamarosan bekövetkező politikai gyilkosságról. Egy barátságos angol házaspárról kiderül, hogy... több»

#7

67 Szabotőr  (1942)

(2)

háborús | thriller

Barry Kane-t ártatlanul meggyanúsítják, hogy háborús eszközöket gyártó munkahelyén szabotázst hajtott végre. A férfi minden áron be akarja bizonyítani az igazát, erre... több»

#6

87 Londoni randevú  (1938)

(3) (2)

misztikus | road movie | thriller

Egy balkáni utazás során egy angol pár, Iris és Gilbert vonaton szerzett ismerősének, a kissé öreg Miss Troynak hirtelen nyoma vész. Végül a vonat egy fülkéjében találják... több»

#5

86 Szakadt függöny  (1966)

(2) (12)

thriller

Egy amerikai tudós látszólag Kelet-Németországba szökik, hogy egy titkos küldetés keretén belül megszerezzen egy fontos képletet. Azonban a dolgok összekuszálódnak, amikor... több»

#4

64 Topáz  (1969)

(2)

dráma | thriller

A magas rangú szovjet hírszerzőtiszt családjával turistaúton van az Egyesült Államokban, és úgy döntenek, hogy nem térnek haza, hanem menedéket kérnek. A francia hírszerzés... több»

#3

krimi | misztikus | thriller

Egy átlagos, Svájcban nyaraló brit házaspár hirtelen nemzetközi intrikákba keveredik, amikor lányukat politikai merényletet tervező kémek elrabolják. több»

#2

83 39 lépcsőfok  (1935)

(5) (17)

misztikus | thriller

A 39 lépcsőfok című film történetének főhőse a kanadai Richard Hannay (Robert Donat), aki Angliába tölti szabadságát. Megismerkedik egy nővel, akit később rejtélyes... több»

#1

85 Észak-északnyugat  (1959)

(10) (28)

kaland | misztikus | thriller

HBO Max

Az egyszerű reklámszakembert, Roger Thornhillt egy nap elrabolják egy étteremből. Az eset mögött egy ellenséges kém, Philip Vandamm áll, aki csalétekként próbáljam meg... több»