A Sikoly sikeres újraindítása után a Sony Pictures új életet akar lehelni a saját slasher-franchise-ába.

A Deadline forrásai szerint Jennifer Kaytin Robinson rendezi a Tudom, mit tettél tavaly nyáron folytatását, Jennifer Love Hewitt és Freddie Prinze Jr. pedig tárgyalásban van a szerepük újbóli eljátszásáról. Bennfentesek szerint a projekt még a fejlesztés korai szakaszában van, és Neal H. Moritz tárgyalásokat folytat a producerségről, Leah McKendrick pedig a forgatókönyv megírására készül.

Az eredeti film négy barátot követ, akiket egy tragikus baleset köt össze, és akik újra összejönnek, amikor egy horoggal hadonászó mániákus üldözi őket a kis tengerparti városukban. Az eredeti film nagy sikert aratott, és nem csak folytatást eredményezett, de Hewitt, Prinze, Sarah Michelle Gellar és Ryan Phillippe karrierjét is beindította. A legújabb rész cselekményének részletei nem ismertek.

Bár McKendrick írja a filmet, az új film ötlete Robinsontól és McKendrick-től származik, akik tavaly ősszel a stúdió vezetőit is felhengerelték, amikor felvetették a folytatás ötletét, különösen a Sikoly-franchise közelmúltbeli sikere miatt.

Azt a filmet nemrég indították újra az eredeti szereplők visszatérésével, és a stúdió számára túl jó ötletnek tűnt, hogy az eredeti szereplők visszahozzák a régi rajongókat, miközben új arcok is csatlakoznak a sorozat újraindításához. Egy másik nagy tényező volt Robinson Netflix-filmjének, a Do Revenge/Bosszúra készennek a közelmúltban elért sikere, amelyet a 90-es évek végi filmek, például a Kegyetlen játékok-ra veló utalások miatt dicsértek, és a vezetők tudták, hogy Robinson az új történet kidolgozásakor ki tudná ezt használni.

A Sony azt is fontosnak tartotta, hogy ne rebootolják a franchise-t, hanem egyfajta "fáklyaátadás" típusú folytatást készítsenek, ahol az eredeti szereplők visszatérnek, miközben egy új generációs szereplőgárda csatlakozik az együtteshez, hasonlóan az olyan filmekhez, mint a Sikoly vagy a Creed: Apollo fia. Miután Robinson és McKendrick felvetette az ötletet, a következő lépés az volt, hogy Hewittot és Prinze-t visszahívják a fedélzetre, amire a két főszereplő készséggel vállalkozott, miután meghallgatták a javaslatot.

Robinson számára a Bosszúra készen a legutóbbi rendezői munkája, és elsőfilmes rendezőként magas pontszámot kapott. Ezt megelőzően a Marvel Thor: Szerelem és mennydörgés című filmjének írója volt, és a Sólyomszem tanácsadó producere. A Marvel-univerzumon kívül Robinson írta az Nemterhes című filmet is az HBO Max számára, a Netflixnél pedig az Egy remek valaki volt a rendezői debütálása. 

McKendrick egyik aktuálisan legismertebb munkája a Scrambled, amelyben a főszereplője Nellie Robinson, egy leégett, egyedülálló 34 éves lány, aki egzisztenciális válsággal néz szembe, amikor úgy dönt, hogy lefagyasztja a petesejtjeit. McKendrick a forgatókönyvet a saját petesejt-lefagyasztási tapasztalatait követően írta tavaly. A film világpremierje az idei SXSW fesztiválon lesz.

horror | misztikus

Négy fiatal egy éjszakai autókázás közben véletlenül halálra gázol egy idegen férfit. Kétségbeesésükben az az ötletük támad, hogy eltüntetik a hullát, és nem beszélnek... több»