Testi sértés, kábítószer-kereskedelem, betörés: 11 hollywoodi sztár, aki börtönben ült

Az elmúlt évtizedek botrányaiból bőven volt alkalmunk megtanulni, hogy Hollywood krémjét sem kerülik el a rázós ügyek, legyen szó erőszakos viselkedésről, kábítószer-birtoklásról és kereskedelemről, adócsalásról, ittas vezetésről vagy épp vesztegetésről. Bár ezek az ügyek többnyire igen komoly sajtóvisszhangot kapnak, vannak történetek, amik mára már a feledés homályába vesztek. Azt például tudtátok, hogy Mark Wahlberg testi sértésért ült, de egy hasonló eset miatt Sean Pennek is 60 napot kellett börtönben töltenie? Listánkban 11 olyan hollywoodi híresség történetét mutatjuk be röviden, akiket tényleges börtönbüntetésre ítéltek.

#11
Danny Trejo

Danny Trejo

szül. 1944. 05. 16. (79 éves)
Echo Park - Los Angeles - Kalifornia - Amerikai Egyesült Államok
Dan „Danny” Trejo 1944-ben született Los Angelesben. Elég kemény oldalát ismerte meg az életnek, már kamaszkorában drogproblémái voltak és fiatalkorú bűnözőnek számított, később is ki-be járkált a börtönbe. Viszont történetesen épp ez hozta meg neki a szerencsét. Épp mentorálással foglalkozott – a... több»
  Az 1960-as években Danny Trejo több évet töltött a börtönben betörés, testi sértés és a kábítószer-birtoklás miatt. Trejo még a hírhedt San Quentin Állami Börtönt is megjárta.  
#10
Kiefer Sutherland

Kiefer Sutherland

szül. 1966. 12. 21. (57 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Kiefer Sutherland, teljes nevén Kiefer William Frederick Dempsey George Rufus Sutherland 1966. december 21-én született Londonban. Szülei, Donald Sutherland és Shirley Douglas neves kanadai színészek. Keresztnevét az amerikai íróról, rendezőről, Warren Kieferről kapta. A család Kaliforniába költözött, szülei pedig nemsokára... több»
  2007-ben Kiefer Sutherland 48 napot töltött börtönben, miután megszegte próbaidejének feltételeit. Szabadulása után Sutherlandnak 18 hónapra elvonóra kellett mennie.    
#9
Felicity Huffman

Felicity Huffman

szül. 1962. 12. 09. (61 éves)
Bedford, New York, Amerikai Egyesült Államok
Felicity Kendall Huffman Bedford-ban született New York államban, 1962.december 9-én. 7 testvére van. Anyja Grace Valle, aki szintén színésznő, apja Moore Peters Huffman, bankár. A New York-i Egyetemen diplomázott 1988-ban. Filmes karrierjét ugyanebben az évben kezdte az Egyszer fenn, egyszer lenn-ben, majd 1990-ben már A szerencse forgandó... több»
Felicity Huffman 14 napot töltött börtönben egy vesztegetési botrány miatt. A színésznő 15 ezer dollárt akart fizetni azért, hogy lánya bekerüljön az egyetemre.
#8
Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

szül. 1965. 04. 04. (59 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Robert John Downey Jr. 1965-ben született a New York-i Greenwich Village-ben, az underground filmes Robert Downey Sr. és Elsie Downey fiaként. Nővére az író, színésznő Allyson Downey. 20 éves korában egy szezon erejéig csatlakozott a híres Saturday Night Live stábjához erejéig, ezt követően színészi ambíciókat dédelgetve... több»
Ifjabb Robert Downey majdnem egy évet töltött börtönben, miután 1999-ben megszegte a kábítószer visszaélési vádakkal kapcsolatos próbaidejét.  
#7
Wesley Snipes

Wesley Snipes

szül. 1962. 07. 31. (61 éves)
Orlando, Florida, Amerikai Egyesült Államok
Wesley Snipes a Florida állam béli Orlandóban született. Már fiatalon érdeklődött a színészet iránt, így a középiskolai tanulmányait a Manhattan High Scool előadóművészet szakán kezdte meg, azonban még az iskolai évek alatt Snipes családja elköltözött. Négy év múlva tért vissza, és a S.U.N.Y. színvonalas drámaképzésén... több»
Wesley Snipest 2009-ben 3 év börtönre ítélték; büntetése 2010-ben kezdődött, 2013-ban szabadult. A színészt adócsalás miatt ültették le.  
#6
Lindsay Lohan

Lindsay Lohan

szül. 1986. 07. 02. (37 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Lindsay Dee Lohan 1986.július 2-án született New Yorkban, az Egyesült Államokban. Szülei Dina Sullivan és Michael Lohan, három testvére, két öccse és egy húga van. Lindsay karrierjét háromévesen gyerekmodellként kezdte az Eileen Ford Agency-nél. Számtalan tévéreklámban szerepelt, feltűnt a Gap, a Pizza Hut és a Wendy’s... több»
2010-ben Lindsay Lohan színésznő két hetet volt börtönben, miután megszegte a feltételes szabadlábra helyezését. A színésznőnek a drogügyei miatt rendszeresen jelentkeznie kellett volna a felügyelő tisztjénél, amit elmulasztott.  
#5
Jamie Waylett

Jamie Waylett

szül. 1989. 07. 21. (34 éves)
London, England, Egyesült Királyság
Jamie Michael Waylett 1989. július 21-én született, angol színész és elítélt bűnöző. Legismertebb szerepe Vincent Crabbe karaktere volt hat Harry Potter filmben. 2012-ben börtönbe került, mivel részt vett a 2011-es angliai zavargásban. Waylett a londoni Kilburn-ben született a család négy gyerekének legfiatalabb tagjaként. Camden-ben... több»
Jamie Waylettet, akit a Harry Potter filmekből ismerhetünk 2 év börtönre ítélték, mert részt vett egy londoni zavargásban 2011-ben.  
#4
Tim Allen

Tim Allen

szül. 1953. 06. 13. (70 éves)
Denver, Colorado, Amerikai Egyesült Államok
Tim Allen 1953. június 13-án született Denverben, az Egyesült Államokban, legidősebbként az öt fiútestvér közül. A család az apa halálát követően Detroit egyik külvárosába költözött. Az itteni középiskolában tanult klasszikus zenét, illetve színjátszást. A Western Michigan Universityn egy diákrádiónál dolgozott, az... több»
1978-ban kábítószer-kereskedelem miatt börtönre ítélték. Allen majdnem két és fél évet ült, mielőtt 1981-ben szabadlábra helyezték.  
#3
Christian Slater

Christian Slater

szül. 1969. 08. 18. (54 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Christian Slater (teljes nevén Christian Michael Leonard Slater) amerikai színész 1969-ben született New Yorkban. Sorozatszerepek után a Broadwayre váltott, és olyan produkciókban vett részt, mint a Copperfield, a Merlin vagy a Macbeth, de a londoni West Enden is játszott például a Száll a kakukk fészkére című előadásban. A Billie... több»
1997-ben Christian Slatert 3 hónap börtönre ítélték, amiért bántalmazta akkori barátnőjét. Korábban, 1989-ben 10 napot töltött börtönben ittas vezetés miatt.  
#2
Sean Penn

Sean Penn

szül. 1960. 08. 17. (63 éves)
Santa Monica, Kalifornia, U.S.
Sean Justin Penn 1960. augusztus 17-én született a Kalifornia állambeli Santa Monicában, az Egyesült Államokban. Szülei – Leo Penn és Eilenn Ryan – mindketten színészek. Két testvére van, Chris Penn, aki szintén színész (2006-ban elhunyt) és Michael Penn zeneszerző. Már a középiskolában amatőr filmeket készítettek az... több»
Sean Pennt 60 napos börtönbüntetésre ítélték, miután bántalmazott egy stábtagot.  
#1
Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

szül. 1971. 06. 05. (52 éves)
Boston, Massachusetts, Amerikai Egyesült Államok
Mark Whalberg 1971. június 5-én született Bostonban, Massachusetts államban. Mark Starr zenei producer fedezte fel őt és bátyját, Donnie-t, 13 éves korában, amikor új tagokat keresett a New Kids on the Block nevű formációba. Amíg Donnie a kezdetektől örült az ajánlatnak, Mark szkeptikus volt. Ugyanis jobban szerette a bulikat, mint a... több»
Mielőtt híressé vált, Mark Wahlberget két év börtönre ítélték, miután két vietnami férfit bántalmazott. Végül 45 napig volt börtönben.