A mozizóknak kell állniuk a koronavírus miattai fertőtlenítések összegét

Bár lassan ébredezni kezd a filmszakma, az elmúlt időszak hatalmas anyagi károkat okozott, amelyet a moziláncok is igencsak megszenvedtek.

Nagyon úgy tűnik azonban, hogy a fokozatos újranyitás csupán a kezdet, amely újabb nehézségekkel jár majd. A moziláncoknka fokozott biztonsági intézkedéseket kell foganatosítaniuk, amely alaposan megterheli a jövőben minden intézmény költségvetését.

Az AMC mozilánc elnök, Adam Aron egy korábbi interjúban már elmondta, hogy az elmúlt időszak csaknem 500 millió dolláros kiesést okozott a vállalatnak, az egészségügyi intézkedésekre szánt költségvetés pedig további terhekkel jár. Aron viszont azt is elmondta, hogy ezt az anyagi terhet kénytelenek lesznek áthárítani a nézőkre, így a jövőben drágulhatnak majd a jegyek.

Az AMC érezhetően mindent megteszi, hogy a lehető legrövidebb időn belül talpra tudjon állni, nemrégiben az Universallal kötött szerződést, amelyben sikerült megállapodásra jutni azt illetően, hogy a mozilánc 17 nappal az online megjelenés előtt már vetíteni fogja a stúdió produkcióit, a továbbiakban viszont az AMC 20 százalékos részesedést kap a digitális forgalmazásból befolyó összegből.