Az egész világ megőrül a Sikoly 6-ért, sorra dőlnek a rekordok

A Sikoly VI. a nemzetközi jegypénztáraknál is remekel, 53 piacról 22,6 millió dollárt termelt.

A Sikoly VI 29 nemzetközi területen, köztük az Egyesült Királyságban (3,6 millió dollár), Franciaországban (2,5 millió dollár), Ausztráliában (2 millió dollár), Mexikóban (2 millió dollár) és Brazíliában (1,8 millió dollár) is új rekordot állított fel a régóta futó sorozat történelmében.

A Paramount szerint ezek a jegyeladások a Sikoly-franchise legnagyobb tengerentúli nyitóhétvégéjét jelentik, 60 százalékkal megelőzve a korábbi részeket a hasonló piacokon. A legújabb Sikoly Észak-Amerikában is új rekordot állított fel 44,5 millió dolláros debütálással, amivel a globális mérleg 67 millió dollárra emelkedett.

"27 évvel az 1996-os indulás után a franchise frissebb, mint valaha" - mondja David A. Gross, aki a Franchise Entertainment Research nevű filmes tanácsadó céget vezeti.

A Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett által rendezett, R-besorolású Sikoly VI a Szellempofa-gyilkosságok túlélőit követi, akik maguk mögött hagyják Woodsborót, hogy új életet kezdjenek New Yorkban. A Nagy Almában azonban az életükért kell küzdeniük, amikor egy új Ghostface-gyilkos véres ámokfutásba kezd.

A film 35 millió dollárba került, így a Paramount és a filmet támogató Spyglass Media számára nem jelent nagy anyagi kockázatot.

Courteney Cox, Melissa Barrera, Jenna Ortega és Hayden Panettiere visszatérnek a filmben, amely az első rész Neve Campbell Sidney Prescottja nélkül. A színésznő azért távozott a filmből, mert elmondása alapján: "a nekem tett ajánlat nem felelt meg annak az értéknek, amit a franchise-nak adtam".

A Sikoly VI folytatja erős márciusi menetelését a kasszáknál, miközben a Michael B. Jordan által rendezett Creed III című sportdráma is a vártnál jobban teljesít.

A hónap további részében a Shazam 2 - Az istenek haragja, a John Wick: 4. felvonás és a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület is a mozikba kerül.

70 Sikoly VI.  (2023)

horror | misztikus | thriller

Samnek (Melissa Barrera), Tarának (Jenna Ortega), Mindynek (Jasmin Savoy Brown) és Chadnek (Mason Gooding) elege van mindenből. Miután túlélték Ghostface utolsó mészárlását... több»