Az Obi-Wan után: Ez a 10 Star Wars-sorozat (és évad) vár rád a jövőben

A Star Wars univerzum talán soha nem tágult még olyan tempóban mint az elmúlt években. Ez elsősorban a nagy Skywalker-sztorit lezáró legutóbbi trilógián és az új sorozatokban érhető tetten a leginkább. De mit hozhat a jövő? Tíz sorozatot legalább, amelyek közül néhány már el is indult.

Most mutatunk tíz sorozatot, amelyek a következő években olthatják a messzi-messzi galaxis történéseire kíváncsi rajongók szomját. Ahogy már említettük, a listán olyan sorozatok is szerepelnek, amelyek már futnak, de sikerüket látván biztosak lehetünk az újabb évadokban is.

1. Kezdjük is a legalapvetőbb Star Wars-sorozattal, ez természetesen A mandalóri, amely eddig két évadot ért meg, de már keményen dolgoznak a harmadikon is. Egyelőre kevés részlet ismert, de tovább folytatódik Mando és Grogu kalandja. A premier 2023 februárjában várható a Disney+-on.

2. A Star Wars: Látomások című animációs sorozat is kapott már egy évadot, de már készülhetünk a másodikra is. Érdekesség, hogy míg az első évad teljes egészében anime volt, addig a másodikban minden részt a világ más táján készítenek el, így mindegyik stílusa különböző lesz. Premier valamikor 2023 elején a Disney+-on.

3. A Star Wars: A Rossz Osztag is tavaly debütált és már a második évadra készülhetnek a rajongók. Az animációs sorozatban Hunter, Wrecker, Tech, Echo és Omega kalandjait élhetjük át. A premier a tervek szerint szeptembe 28-án lesz a Disney+-on.

4. Új sorozat lehet az Andor, amely az Obi-Wan Kenobi szériához fog talán a legjobban hasonlítani. A sztori a harmadik és negyedik mozik közti időszakot öleli majd fel, egyben a Zsivány egyes előzménytörténete is lesz. Első körben tizenkét epizódra számíthatunk már idén augusztus végén a Disney+-on.

5. A Tales of the Jedi egy antológiasorozat lesz, amelyben több rövid történetet ismerhetünk meg. Ennek köszönhetően olyan karakterek bukkannak majd fel, mint Ahsoka Tano, Mace Windu, Yoda, Anakin Skywalker és Qui-Gon Jinn. Premier valamikor ősszel a Disney+-on.

6. A Young Jedi Adventures egyértelműen a fiatalabb közönséget fogja célozni. Egyelőre keveset tudni róla, de az biztos, hogy még a Nagy Köztársaság idejében fog játszódni, vagyis jóval a legelső Star Wars-mozi eseményei előtt. Premier 2023 elején tudjátok, hol.

7. De itt van a Skeleton Crew is, amely négy gyerekről fog szólni. A készítők azt ígérik, hogy egy végig izgalmas kalandfilm jellegét kapjuk majd a sorozattól, amely a Star Wars hatodik része utáni időkben fog játszódni. Premier 2023-ban ott, ahol a többi sorozaté is.

8. Ahsoka Tano több sorozatban is szerepelni fog, de kap egy saját önálló sorozatot is. Ez A mandalóri idején fog játszódni, de ennél sokkal többet nem nagyon lehet egyelőre tudni róla. A premierre jó eséllyel 2023 közepe felé lehet számítani ugyanott.

9. Az utolsóelőtti sorozat a Az akolitus, amelyről talán mind közül a legkevesebbet lehet jelenleg tudni. Ami biztosnak tűnik, hogy a Nagy Köztársaság végnapjai idején fog játszódni. De ennyi és nem több. Még premierdátum sincs. De persze ez is a Disney+-on fog kikötni, erre nagy tételben fogadnánk.

10. Végül pedig, de tényleg nem utolsósorban a Lando sorozatról se feledkezzünk meg! Nem nehéz kitalálni, hogy ennek központi figurája Lando Calrissian lesz. De mivel a projekt még csak a tervezőasztalon hever, ennél többet egyelőre nehéz lenne elmondani róla. Hacsak azt nem, hogy ez is tutira a Disney+-ra készül.