Úgy tűnik, egy kicsit beakadt nálam ez a VHS téma. Amióta – közel 15 éve – kénytelen voltam selejtezni sokat megért Sanyo videomagnónkat, néha hiányzik. Odanézek a helyére, és eszembe jutnak a közös emlékek. Az éjszakába nyúló másolgatások, a kölcsönkazetták, a közös baráti videózások hol nálunk, hol valaki másnál. A szekrény mélyén cipősdobozokban sorakoznak a kazetták, azoktól nem bírtam megválni.

És persze eszembe jutnak azok a filmek is, amiket nem lett volna szabad látnom. De láttam őket, és mégsem lett belőlem szadista sorozatgyilkos, mint ahogy régen az öregek azt képzelték.

Az alábbi listán összegyűjtöttem azokat a – Hungarovideo által kiadott amerikai, olasz és spanyol – horrorfilmeket, amelyek különösen megmaradtak bennem, és némelyiket sikerült fellelnem a videómegosztó oldalak valamelyikén, némelyek pedig – eredeti kiadásban – az online piactéren forognak. Kellemes borzongást! (Már ha valaki egyáltalán kíváncsi ezekre a változó minőségű őskövületekre.)

#10

fantasy | horror | sci-fi | vígjáték

Eddie (Jason Presson) családja örökölt egy kísértetjárta házat, amely a gonosz átjárója fölé épült. több»

Besorolhatatlan.
#9

47 Rejtőzködő borzalom  (1989)

(5) (2)

horror | sci-fi

Egy szörnyű vírus-katasztrófa szinte mindent elpusztít, csak páran élik túl. Néhány tudós a föld alatt próbálja átvészelni a kilátástalan helyzetet. Azonban hamarosan... több»

Volt, aki ezért a kazettáért valaha pénzt adott? De most komolyan.
#8

37 Hamikák  (1987)

(1)

fantasy | horror | sci-fi | vígjáték

Simon Watterman régész egy perui barlangban rábukkan egy különös kis szőrös élőlényre, akit elnevez Hamikának a hatalmas étvágya miatt. Cecil Watterman, Simon gonosz... több»

Bornírt baromság, de megfelelő hangulatban szórakoztató.
#7

56 Meghalok érted  (1988)

(2)

horror | romantikus | thriller

A halhatatlan Vlad Tepes, a sötétség egyetlen igaz hercege, felfedi érzékeny pontjait. Erotikus, vonzó, rejtélyes és elegáns mint mindig. 1988-ban egy los angeles-i partin... több»

Romantikus, de azért nem egy Alkonyat... Deran Sarafian rendezésében.
#6

57 A fészek  (1988)

(5) (5)

horror | sci-fi

Egy biológiai kísérlet baljós fordulatot vesz, amikor emberevő csótányok szállnak meg és terrorizálnak egy New England-i békés halászfalut, lemészárolva a lakosságot. A... több»

Mutáns svábbogarak inváziója. Pihent agyú sztori.
#5

38 Gonosz mélység  (1989)

(1)

horror | kaland | misztikus | thriller

A down-on-his-luck hajó hajótörést szenved kincskeresés közben. Egy elátkozott szigetre sodródik a legénység.

Ma már talán kicsit bárgyúnak hat, de azért a 90-es években szerettük.
#4

horror | misztikus

Egy gazdag család feje attól tart, hogy egy nap majd vámpír formájában kísérti családját, így megkéri szeretteit, ha ez bekövetkezik, semmiképpen se engedjék őt vissza a házba. több»

Jó hangulatú mediterrán borzongás.
#3

horror

Van,egy ördögi forgatókönyv amiben minden ember halála le van irva és van egy fantom aki a gyilkosságokat el is végzi.A forgatókönyv szövege állandoan változik,minden megölt... több»

Gyerekkori kedvenc volt, de hatása mára már erősen megkopott.
#2

61 A vámpírok éjjele  (1971)

(1) (1)

horror

Elvira és barátja, Genevieve bejárják a francia vidéket, hogy nyomra bukkanhassanak, amely bizonyítékot szolgátathat a vámpírok létezésére, különösen Wandessa gróféra.... több»

Farkasemberből sosem elég.
#1

70 Vakrémület  (1972)

(3) (14)

horror

A Vakrémület című horrorban két barátnő nyaralni megy egyikük barátjával a tengerhez. A fiú szemet vet kedvese barátnőjére, aminek hatására a megbántott lány elszökik, és... több»

Jó kis gyerekriogató volt ez a 90-es évek elején. Imádtam.