Ellopták James Bond fegyverarzenálját, 100 ezer fontos a kár

Néha a valóság a legjobb forgatókönyvíró. Most például egy olyan képtelen sztori esett meg Londonban, ami nyugodtan megállná a helyét bármely krimiben, de akár még egy James Bond moziban is. Hogy miért éppen James Bond? Mert az ő fegyvereinek kélt lába a napokban!

Történt ugyanis, hogy március 23. éjszakáján ismeretlen elkövetők behatoltak egy észak londoni házba Enfield kerületében. Vélhetően nem véletlenszerűen választották ki a célpontjukat a bűnözők, mivel a házban egy nagyon ritka és értékes gyűjteményt őriztek: James Bond fegyvereit.

Ezeket lovasították meg az éjszaka leple alatt, amivel a gyűjtemény tulajdonosa szerint nagyjából 100 000 font (~40 000 000 forint) kárt okoztak neki. A rablók több olyan relikviát is magukkal vittek, amelyek korábban valamely James Bond filmben szerepeltek.

A 2002-es Halj meg máskorban látható Beretta Cheetah és Tomcat pisztolyok mellett egy .22-es kaliberű Llama pisztolyt is zsákmányoltak. Ellopták a ’85-ös Halálvágta (James Bond: Halálvágta) moziban szerepelt Walther PPK pisztolyt, valamint egy Smith & Wesson .44 Magnum pisztolyt a ’73-as Élni és halni hagyni filmből.

A nyomozást végző csoportot vezető Paul Ridley nyomozó elmondása szerint mindegyik egyedi, könnyen felismerhető fegyver, amelyet éppen ezért nehéz lesz az elkövetőknek pénzzé tenni. Ugyanezért mindegyik darab műtárgynak is tekinthető, vagyis pótolhatatlan veszteség.