Számtalan példa van arra, hogy a tudományos-fantasztikus filmekben látott technológiai vívmányok nagyon is valóságosak tudnak lenni, arra azonban, amire a jövőben készülnek az Egyesült Államok Hadseregénél, sokan talán még egyáltalán nincsenek felkészülve.

Legalábbis a Vice magazin legfrissebb értesülései szerint a U.S. Army Combat Capabilities Development Command Chemical Biological Centernél jelenleg is olyan fejlesztéseken dolgoznak, amelyek alaposan megváltoztathatják a következő 30 évben a hadviselést.

A kiborg technológia küszöbén állunk, mindennek pedig az lenen a hozadéka, hogy a jövőben a Terminator filmekben látható kiborgok is megjelenhetnek, amely valószínűleg a legtöbbek számára igencsak aggasztó és félelmetes lehet.

A hír szerint azonban még ennél is többről van szó, hiszen a technológia segítségével, akár sérült katonák állapota is stabilizálható, vagy akár fokozható a teljesítményük, mindez pedig már 2050 körül megvalósítható lehet.

Oké, az emberek többsége talán csakugyan nem rajong az ötletért, hiszen senki sem szeretne a filmekből ismert robotokkal találkozni, szuperlátással és hallással rendelkező katonákkal pedig pláne nem.

Azonban senkire sem szeretnénk ráhozni a frászt, hiszen mindenképpen le kell szögezni, az erre irányuló kutatások csupán kezdeti stádiumban vannak. Az új Terminatort viszont mindenképpen érdemes megnézni, ha eddig nem került rá sor, mutatjuk és a Sötét végzet előzetesét.