Vigyázat, ha még nem láttad a Terminator: Sötét végzetet, óvatosan olvass, mivel cikkünk spoilert tartalmaz.

A Terminator: Sötét végzet három évvel a Terminator 2 után veszi fel a fonalat Sarah Connorral és fiával, akik Guatemalában élik az életüket, miután megmentették az emberiséget. De a békés hétköznapjaiknak annyi, amikor megjelenik egy T-800-as Terminátor, és megöli Johnt. Elég kemény és sokkoló kezdés ez egy filmnek, John meggyilkolásának ötlete pedig egyenesen James Camerontól származik.

„Ó, az az én ötletem volt” - mondta a franchise első két részét rendező Cameron. „Úgy voltam, vegyük ki őt a képletből elsőnek, már fél perc után. Ülnek egy pizzázóban, a Terminátor besétál, és végez vele. Ekkor tartson a film egy percnél. Mindenki azt kérdezte, hogy tényleg meg akarom-e ezt csinálni, mire én azt mondtam: Igen. Kihúzzuk a tartógerendát, amire az egész konstrukció épült az elmúlt harminc évben.”

Sajnos nem ez volt a Sötét végzet egyetlen meglepetése a hétvégén. A film messze a várakozások alatt teljesített a kasszáknál, és már most egyértelmű, hogy egész biztosan nem fog nyereséget termelni.

Via Los Angeles Times