Kapaszkodj meg, ennyi autót törtek rommá a Halálos iramban-filmekben

Szeretjük a statisztikákat, legalábbis addig, míg nem nekünk kell őket összeállítani. És főleg szeretjük az olyan statisztikákat, amelyek olyan érdekes részletekre derítenek fényt, amelyek kedvenc filmjeink kapcsán talán nekünk fel sem tűnnek. Itt egy példa: tudod, összesen mennyi autót törtek ócskavassá a Halálos iramban filmekben?

A széria még a 2000-es évek elején egészen másról szólt, mint manapság. Egy beépített ügynök próbálta meg kideríteni, hogy kik rabolják ki a kamionokat az országúton. A nyomok az éjszakai illegális gyorsulások világába vezettek, ahol az aszfalt koronázatlan királya Dominic Toretto volt. Szóval az első Halálos iramban még elsősorban a menő járgányokról és a száguldásról szólt, ahogy voltaképp a második, sőt, még a harmadik rész is.

Hogy aztán a sokáig várt negyedikkel egészen más irányt vegyen a franchise, és eljusson a mai mivoltáig. Ma már nem a versenyé a főszerep, hanem a nyakatekert, a valóságtól totál elrugaszkodott akcióké, ahol minden részben megpróbálják überelni az előzőben látottakat. És rendszerint ez sikerül is.

Szóval egy ilyen közegben abszolút nem meglepő, hogy az autók olyan fogyóeszköznek számítanak, mint kocsmában a felespohár. Nemrégiben készült is egy tanulmány, amely kimutatta, hogy az eddig megjelent nyolc epizódban mennyi autót zúztak ócskavassá a felek. Nos, ez a szám megközelíti az 1800-at! Míg az első részben csak 78 kocsi bánta az akciókat, addig a hatodikban már 350.

Abban az eddig látottak alapján pedig biztosak lehetünk, hogy a Halálos iramban 9 után a totálkáros járgányok száma átlépi a 2000-et. Ha még nem láttátok a legújabb előzetest, idelent pótolhatjátok. 

akció | kaland | krimi | thriller

Dom Toretto családját veszély fenyegeti. Ha meg akarja menteni Lettyt és a fiát, Briant, számot kell vetnie korábbi tetteivel. A csapat újra összeáll, hogy megfékezzék az őrült... több»