2020.01.08   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Leonardo DiCaprio ugyan ezúttal nem kapott díjat a Golden Globe-on, de ez nem jelenti azt, hogy az egyébként rendkívül sikeres Volt egyszer egy Hollywood miatt ne kellene állandóan interjúkat adnia és hasonlók. A napokban például Marc Maron műsorában járt Brad Pittel, ahol a műsorvezető a legutóbbi sikerfilmjük mellett korábbi alkotásaikról is faggatta őket.

A műsor egy pontján Pitt tavalyi sci-fije, az Ad Astra - Út a csillagokba is szóba került, amellyel kapcsolatban meglepő módon úgy fogalmazott: máig nem teljesen érti a film bizonyos részeit. Ehhez fűzte hozzá DiCaprio, hogy bizony ez vele is megesett.

A színész 2010-ben dolgozott együtt Christopher Nolan rendezővel az év egyik leglátványosabb és legkuszább sci-fijén, az Eredeten. A sztori egy csapat tolvajról szólt, akik különleges technológia segítségével képesek behatolni áldozataik álmaiba, ott kapcsolatba lépni velük és kiszedni belőlük olyan információkat, amiket egyébként lehetetlen volna. Igen ám, csakhogy Nolan nem kicsit megbonyolította a dolgokat azzal, hogy az álmon belül is beléptek valaki álmába, hogy aztán azon belül újra megtegyék ezt. Ez az álom az álomban az álomban felállás pedig nem csak a nézőket vitte be az erdőbe, de bizony a színészeket is.

DiCaprio legalábbis saját bevallása szerint teljes homályban van a film végét illetően. Mint ismert, az Eredet vége nyitva hagyta a kérdést, hogy a színész karaktere végül kilépett-e az álomvilágból vagy fogságba esett abban.

DiCaprio a beszélgetés során azt mondta, hogy a forgatás során a színészek leginkább a saját karakterükre koncentráltak, a történet összerakását pedig meghagyták Nolannek, hiszen mindenkinek így volt a legegyszerűbb.