2018.02.06   szerző: Hakker   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Ez csak az én szubjektív vélemyényem. Ezek a filmek, az én ízlésem szerint a legjobbak.

#10

84 Roncsfilm (1992)

vígjáték

1989-ben vagyunk, a kelet-európai szocializmusok összeomlásának nevezetes esztendejében. Mindazonáltal a film egyetlen mozzanata sem utal e történelmi pillanat magasztosságára,... több »

#9

dráma

A Bibliothèque Pascal című drámában Mona Paparu, egy egyedülálló anya különös életével ismerkedhetünk meg. A fiatalasszony egy külföldi utazás miatt kénytelen... több »

#8

84 Hideg napok (1966)

dráma

1942-ben a magyar hadsereg főtisztjei razziát rendeltek el a Bácskában, melynek eredményeként kétezer-ötszáz szerbet és nyolcszáz zsidót öltek meg. A Duna jegén robbantott... több »

#7

dráma | Életrajzi

Az író megszokott kávéházában üldögél. Egyszerre arra lesz figyelmes, hogy hallucinációk gyötrik. Száguldó vonatok zakatolását hallja. Amikor hallomásai ismétlődnek,... több »

#6

67 Húsz óra (1965)

dráma

Egy kis magyar faluba riporter érkezik, összesen 20 órát tölt el ott. Látogatásának célja, hogy felidézze az elmúlt 20 év történéseit. A visszaemlékezések során négy... több »

#5

75 Woyzeck (1994)

dráma

Woyzeck, a váltóőr a sínek között álló bódéban tölti napjait. Az Orvos kísérletnek veti alá: állandóan borsót kell ennie. Woyzeck feladatai közé tartozik az... több »

#4

dráma | vígjáték

A földgolyóra montírozott filmburleszk: valaki a fejét egy óriási ágyú torkába dugva fáklyával próbálja meggyújtani a kanócot, így akar öngyilkos lenni, de rövid a karja,... több »

#3

75 Sodrásban (1964)

dráma

Egy Tisza-parti faluban együtt tölti nyári szünidejét hat fiú és két lány. Az összeszokott társaság fürödni megy. Vidáman töltik a napot, sütkéreznek a parti homokon,... több »

#2

NA A részleg (1995)

dráma

Weiss Gizi valahol Kelet-Európában él az 1980-as évek végén. Egy tervezőintézetben mérnök, de egyszercsak áthelyezik. Kinevezést kap egyik napról a másikra, egy részleg... több »

#1

dráma | misztikus

A történet egy magyar alföldi kisvárosban játszódik. Csikorgó, igazi hideg van - hó nélkül. Több százan állnak a főtéren felállított cirkuszi sátor körül, hogy végre... több »