Magyarországi premierdátumot kapott A művészet templomai: Leonardo 500

Április 23-án premier előtt debütál az Uránia moziban a Leonardo Da Vinci hagyatékára fókuszáló  A művészet templomai: Leonardo 500.


A sajtótájékoztató és a filmbemutató díszvendége: Francesco Invernizzi, a film rendezője, és A művészet templomai sorozat több korábbi epizódjának producere (Vatikáni Múzeum 3D, Firenze és az Uffizi-képtár 3D, Raffaello - A festőfejedelem 3D).


A vetítés előtt köszöntőt mond Gian Luca Borghese, a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója, valamint és Francesco Invernizzi, a film rendezője. A 90 perces filmet olasz nyelven, magyar felirattal vetítik.


Az ismert sorozat epizódjában Francesco Invernizzi a reneszánsz legnagyobb művészének állít emléket. Leonardo da Vinci terjedelmes kódexekben dokumentálta tudományos felfedezéseit. A film kísérletet tesz a feljegyzések teljesen újszerű bemutatására és értelmezésére. A természettudományok modernkori szaktekintélyei méltatják a géniuszt és mutatnak rá, hogy tudományos ismereteinkben és jelenkori művészetünkben is visszaköszön a polihisztor életműve.

dokumentum

Az ismert sorozat epizódjában Francesco Invernizzi a reneszánsz legnagyobb művészének állít emléket. Leonardo da Vinci terjedelmes kódexekben dokumentálta tudományos... több»