Az elmúlt hétvégén debütált a Disney+ streaming szolgáltatón az Artemis Fowl, úgy tűnik azonban, hogy a filmnek azonban nem igazán sikerült beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Bár többen kiemelték, hogy az Artemis Fowl látványvilága kétségtelenül jól sikerült, ennek ellenére a gyengén megírt karakterek nem igazán működnek a történetben. A produkció jelenleg mindössze 10 százalékos értékelést tudhat magáénak a Rotten Tomatoes portálon, és bár eleinte úgy tűnt, hogy a közönség mégiscsak jobban kedvelték az Artemis Fowl-t, sajnos egyre több negatív visszajelzés érkezik a filmmel kapcsolatban.

“Ha bárki egy szórakoztató young-adult filmet keresne, az csalódni fog. Érdemes továbblépnie, hiszen nincs itt semmi látnivaló” - írja a Los Angeles Times-tól Kevin Crust.

A Rolling Stone magazin kritikusa, Peter Travers szerint: “Egy rosszul sikerült Harry Potter utánérzés az Artemis Fowl, amely érzelmileg igencsak üresre sikeredett.”

“Nem sok magyarázatot kapunk a filmben szereplő misztikus dolgokra, a gyengén megírt karakterek azonban garantáltan 90 percnyi játékidőn keresztül” - írja Philip De Semlyen a Time Out magazintól.

Az Artemis Fowl tehát már elérhető a Disney+ műsorkínálatában, így mindenki meggyőződhet arról, mennyire is van igazuk a kritikusoknak.