Az elmúlt néhány évtizedben több Batman filmet is kaptunk, így ahány produkció, annyiféle értelmezést nyert a DC egyik legnépszerűbb karaktere.

Legyen szó bármelyik filmről, a történet egyik legfontosabb eleme mindig a Batman öltözék, amely szintén számos variációt kapott, és amelyről talán hosszan is lehetne vitatkozni, melyik is a legmenőbb.

Egészestés mozifilmben először Michael Keatont láthattuk a sötét lovag kiszerelésében, az egyik legikonikusabb szerkóról van szó, Tim Burton fantasztikus elgondolása Batman öltözékéről pedig vitathatatlanul az egyik legemlékezetesebbé vált az elmúlt években.

A Christian Bale által viselt ruha, amely a Christopher Nolan által rendezett trilógiában volt látható, és amely jelentős változtatásokon is átesett már egy sokkal realisztikusabb kivitelezésnek mondható, legutóbb pedig Robert Pattinson öltötte magára az ikonikus jelmezt a Batmanben.

Persze hiába a korszerű technológia, ha egy “elvetemült” rajongó egyszerűen retusálta a maszk egyik legikonikusabb elemét: a füleket. Még szerencse, hogy Bruce Wayne jelentős hangsúlyt fektetett a designra, ezek nélkül ugyanis aligha lehetett volna az a félelmetes és persze tekintélyt parancsoló hős, aki bármikor képes a frászt hozni a gonosztevőkre.

A képeket lásd a galériánkban.

79 Batman  (2022)

akció | dráma | krimi | misztikus

Bruce Wayne, "Gotham hercege", a Wayne vállalat örökösének vagyona több milliárdra becsülhető. Az árva fiú történetét mindannyian ismerjük. Bruce képtelen túllépni szülei... több»