Az ázsiai, de főként a koreai sorozatok és filmek évek óta igen nagyot mennek a Netflixen. Rendszeresen szerepelnek a nem angol nyelvű filmek és sorozatok toplistáin. Nincs ez másképp a talán kevésbé felkapott A lelkek alkímiája sorozattal sem, pedig Dél-Koreában a nagy népszerűséggel együtt komoly vádak is érték.

A lelkek alkímiája egy kitalált világban, egy Daeho nevű országban játszódik, ahol a varázslás nem csak fantázia. A sztori egy csapat fiatal mágusról szól, akik a lelkek alkímiájával foglalkozik, vagyis azzal, hogy a lélek egyik testből egy másikba költözzön. Egy nagy hatalmú varázsló és harcosnő szelleme így kerül egy vak szolgálólány testébe, aki egy fiatal nemest szolgál.

A sorozat eddig két évadot ért meg, az első évad húsz epizódja már teljes egészében elérhető a Netflixen. A második évadot viszont úgy kezdték el sugározni, hogy minden szombaton két epizódot tesznek közzé. Ennek fényében talán kevésbé meglepő hír, hogy A lelkek alkímiája tizennyolc héten keresztül képes volt a TOP10-es listán szerepelni. Mármint a Netflix nem angol nyelvű sorozatainak listáján, ahol azért bőven akad konkurencia.

A sorozatot egyébként nem sokkal az eredeti koreai bemutatása után (ott először egy TV-csatornán futott), komoly vádak érték. A TV-csatornában záporozni kezdtek a nézői levelek, amelyek rámutatnak, hogy a sorozat gyanúsan sok hasonlóságot mutat egy korábbi japán sorozattal, bizonyos Ever Nighttal. Nem csak a történet és annak szereplői hasonlók, de számos jelenetet is mutattak a nézők, amelyek szinte teljesen megegyeznek. Éppen ezért bojkottal is megpróbálkoztak a felháborodott nézők, de ez végül nem vezetett sehová. A készítők ugyanis azzal magyarázták a hasonlóságokat, hogy mindkét sorozat ugyanazon klisékre épül.