Ismét egy igen fontos kérdésre kaphatunk választ, amely nélkül jó eséllyel a többség továbbra is álmatlanul forgolódna éjszakánként. Szerencsére a tudomány és annak jeles, de láthatóan túlságosan is ráérős képviselői a tudásra szomjazó mozirajongók segítségére siettek. És így kiderült, hogy Godzilla vagy Kong fektet nagyobb kábelt két várospusztító csata között.

Ha minden a menetrend szerint alakul (ami mostanában nem mindig jön össze), akkor a Godzilla Kong ellen néhány héten belül debütálni fog. A világ ügyeletesen legnépszerűbb két gigaszörnye egy picit megtépi egymást, meg talán még más hasonló ligás más szörnyet is, az emberiség meg megint az első sorból nézi majd végig az egészet.

És e rajongókat bizonyosan az érdekli a legjobban, hogy ha a két szörnyeteg az öklei, fogai, karmai és üvöltése helyett inkább egy méretes „ki fektet nagyobb kábelt” versenyben döntené el, ki az úr a háznál, akkor vajon ki jönne ki győztesen. Nos, egy külföldi magazin a végére járt e talánynak, és kikérték szakemberek véleményét.

E szakvélemények ugyebár Kong esetében viszonylag pontos választ adhatnak, hiszen a gorillák által legalább van kézzel fogható matéria, amiből következtetni lehet. E matéria egy 180 cm magas és 160 kg tömegű gorilla esetén néhány óránként nagyjából 20 dkg-ot tesz ki. A Godzilla Kong ellen készítőinek állítása szerint Kong nagyjából 102 méter magas lesz, ami jóval magasabb, mint a korábbi filmekben látott óriás. Bár a tömegét nem lehet tudni, azért a szakértők egy rövid matekozással kiszámították, hogy nagyra nőtt majmocskánk napi nagyjából 6,6 tonnát hagy szerteszét maga körül.

És mi a helyzet ellenfelével? Mivel Godzillából nem nagyon ismerjük még a kisebb változatot a természetben, így nehezebb azt is megtippelni, hogy ő mennyivel könnyít magán egy átlagos napon. Ezért a szakik a legnagyobb élő gyíkfélét, a komodói varánuszt, illetve a dinoszauruszok biológiai ismeretét hívták segítségül. Ezek alapján pontos mennyiséget továbbra is nehéz lenne megállapítani, azt viszont már könnyebb, hogy szemben Kong napi többszöri szükségletével, Godzilla jó eséllyel jóval ritkábban keres egy félreeső helyet. És azt is könnyen lehet, hogy általában az óceánban teszi, ahol a távozó matéria is inkább egy masszív olajszennyezésnek tűnhetne az avatatlan szem számára.

Ha ezt nézzük, akkor Kong kiütéssel győz. De, hogy így lesz-e a filmben, azt majd mindenki derítse ki maga, abban viszont biztosak lehetünk, hogy ott más módszerrel döntik majd el, hogy kinek nagyobb… az ereje.