Összefogtak a hollywoodi jelmeztervezők, maszkokat varrnak az egészségügyben dolgozóknak

Több alkalommal is beszámoltunk róla, hogy a jelenleg globálisan terjedő koronavírus az élet egyre több részét bénítja meg. Ez alól a filmipar sem kivétel, ám úgy tűnik, hogy a filmes szakemberek sem tétlenkednek, és kiveszik a részüket a koronavírus elleni küzdelembő.

Az egyik legégetőbb problémát jelenleg a különböző védőmaszkok hiánya jelenti a legtöbb országban, így sok helyen önkéntesen varrják ezeket az eszközöket. Jelenleg pedig rengeteg forgatás kénytelen szünetelni, így sokan váltak a szakmában egyúttal munkanélkülivé.

Nem is kellett sokáig várni, a maszkmesterek és jelmezkészítők csoportosították át idejüket és energiájukat arra, hogy segítsék az egészségügyi ellátást azzal, hogy szájmaszkokat készítenek. Erről tesz ráadásul tanúbizonyságot a MPEG (Moving Pictures Experts Group) belső levele, amelyet a szervezet elnöke, Cathy Repola címzett a tagokhoz:

“Ha bárki szeretne maszkokat készíteni és szállítani úgy, hogy egyúttal megtartja a jelen helyzetben szükséges személyes távolságot, akkor kérem, hogy jelezze felénk és megtesszük a szükséges összeköttetéseket.”

Sokan jelenleg home office-ban rekedtek, többen azonban munka nélkül maradtak a filmszakmában is, így meglehet egyre többen érzik azt, hogy személyesen is szeretnék kivenni a részüket a koronavírus elleni küzdelemben.