Holnap megérkezik a hazai mozikba a Godzilla: A szörnyek királya. Bár korábban már befutott néhány rajongói vélemény a premier előtti vetítések után, amelyek többségében az utóbbi évek egyik legjobb amerikai gyártású kaiju filmjeként emlegették a produkciót, az első szakmai véleményekre mostanáig kellett várni.

Annyi bizonyos, hogy már az előzetesek alapján is igencsak ütősnek ígérkezik az új Godzilla, hiszen a hatalmas hüllő mellett feltűnik majd Rodan, Mothra és Gidorah Király is. A kritikusok többsége a látványvilággal teljesen meg is van elégedve, többen azonban ennél mélyebbre ástak a produkcióban, hátha találnak még ott valamit.

William Bibbiani, a Bloody Disgusting szerzője az alábbiakat írja: „Egy kicsit bohókás a maga módján, ugyanakkor egy igazi blockbuster a film. Epikus és extrém látványos, igazán lenyűgöző a szörnyek összecsapása. Ugyanakkor remélem, hogy az amerikai filmipar egy nap kihoz egy olyan Godzilla filmet is, amely nem csupán menő akar lenni, hanem mondanivalóval mélyebb is egyúttal.”

„Naná, hogy a szörnyeké a főszerep az új Godzilla filmben, de úgy gondolom, hogy egy ilyen kategóriájú filmnél érdemes lenne a készítőknek odafigyelniük néhány további dologra is” – írja Katire Rife, a The AV Club kritikusa.

Az Empire magazin szerzője, Ben Travis szerint a Szörnyek királya nem túl kalandos, viszont rendkívül akció dús produkció lett, amelyet kissé túltoltak az alkotók ebből a szempontból.

Az IGN kritikusa Scott Collura pedig a következőt írta: „A szörnyek királyában a látványé a főszerep. Pontosan ilyennek kell lennie egy Godzilla filmnek!”

Bár az új Godzilla szakmai fogadtatása nem mentes a negatív felhangoktól (a legtöbben a történet és a forgatókönyv hiányosságait emelték ki), összességében úgy néz ki, hogy a kritikusok egy erős közepesre értékelik a produkciót, és hogy mennyire van igazuk a szerzőknek, arról a holnapi naptól a hazai nézők is meggyőződhetnek.