Már csak párat kell aludni, hogy megérkezzen a hazai mozikba Az új mutánsok. A premier előtt vetítések azonban már lezajlottak, így néhány érdekes vélemény is napvilágot látott.

Josh Boon rendezése valószínűleg új fejezetet nyit majd az X-Menek világában, Az új mutánsok előzetesei már korábban is egy horrorisztikus, sötét hangulatú filmet ígértek, kérdés azonban, mennyire jött be mindez a kritikusoknak. A Rotten Tomatoes portálon mindenesetre már elérhető néhány kritikusi vélemény.

Jordan Mintzer, a Hollywood Reporter magazin szerzője igencsak velősen fogalmazott a filmmel kapcsolatban, szerinte Az új mutánsok csupán nagyon kevés új ötletet hoz elődeihez képest. Ezzel szemben Jorge Loser az Espinoftól némileg menteni igyekszik a helyzetet:

“Valószínűleg nem lesz kultfilm, viszont egy igencsak kemény kalandfilmet kaptunk.”

Yago Garcya, Cinemanía kritikusa pedig az alábbiakat írja: “Egy bukás, ugyanakkor reménykeltő is egyben, minden hibája ellenére ugyanis rámutat a film, hogy van hely további szuperhősfilmek számára.”

Az új mutánsok szeptember 3-án debütál, így hamarosan a hazai nézők maguk is el tudják majd dönteni, mennyire helytállóak a kritikusok véleményei.