Új magyar film a mozikban novemberben, itt a Hét kis véletlen első előzetese!

November 26-ától vetítik a hazai mozik a Hét kis véletlen(16) című magyar filmet, melyhez befutott az első előzetes. Gothár Péter a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával tizenöt év után rendezett ismét mozifilmet, melyben olyan nagyszerű színészek is játszanak, mint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő és Znamenák István.

Elkészült a Hét kis véletlen (16) előzetese. Bedő Barna munkája jól érzékelteti a rendhagyó vizuális és zenei világ teremtésére vállalkozó, a Gothár Péterre jellemző finom humorral átszőtt alkotás érzékenységét.

A Hét kis véletlen egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez. Filmes kalandozás térben, időben, lélekben… A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyváros belsejében. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága”. Röpke időre a család valamennyi tagja attól tart, hogy minden megváltozott. De aztán megnyugodhatnak, mert „de nem”. Ez a történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet.

„A magyar nyelv a ”véletlen” tekintetében is elég pontos, a véletlen nem azt jelenti, hogy egy eseménynek nincs oka, hanem azt, hogy nem előzte meg vélelem… és esemény az, ami rávilágít valami addig rejtett szükségszerűségre, összefüggésre. Félünk a véletlentől a vásznon, mert elfejtettük, hogy amit véletlennek hívunk, az csak a sors álruhája, a törvény kapuja, rögtönítélet vagy kegyelmi állapot. Alkotói feladat felismerni és használni, bánni tudni a véletlennel - ebben rejlik a film újszerű formai lehetősége.” – mondja a rendező.

A fim főszereplői Rezes JuditMészáros BlankaMészáros Máté, és Börcsök Olivér.

A film világpremierje az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, nemrégiben meghívást kapott a november 6-14. között zajló Sevillai Filmfesztiválra. November 26-ától látható a hazai mozikban a gyártó Filmpartners forgalmazásában.

dráma | játékfilm

Gertrúd egy középkorú zenetanárnő, aki úgy érzi, válságba került az élete, és belefáradt a restaurátor férjével és tinédzser fiával töltött monoton hétköznapiságba.... több»