Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb "mockumentary" filmek

#1

94 Fonalak  (1984)

(9) (5)

dráma | háborús | sci-fi

Az iráni válsághelyzet miatt a NATO és a szovjet haderők atomrakétákat lőnek fel. A támadás következtében az angliai Sheffield teljesen megsemmisül, a kevés túlélőnek pedg szembe... több»

Nehéz "megszólalni" a film megnézése után, annyira nyomasztó, letaglózó, sokkoló és elkeserítő mindaz, ami ebben a két órában látható. Az első háromnegyed óra picit lassú, az alkotók bőven hagytak időt a főszereplőkkel való megismerkedésre (és talán a velük való... több»
#2

83 District 9  (2009)

(60) (10)

akció | sci-fi | thriller

A földönkívüli lények végre kapcsolatba léptek az emberi civilizációval. A helyzet azonban nem egészen úgy alakul, ahogy vártuk. Az idegenek űrhajója működésképtelen, a "9-es... több»

Nagyon erős látlelet az emberiségről. Hogy viselkedünk más fajokkal, egymással, a környezetünkkel, az emberi ostobaság, erőszakosság, aljasság, brutalitás kórlapja. Nagyon megrázó film, nem szórakoztató nézni, de sajnos igaz. Ilyen faj vagyunk. Sharlto Copley játéka... több»
#3

81 Hétköznapi vámpírok  (2014)

(24) (14)

horror | szatíra | vígjáték

Cinego

A film három lakótárs, Viago (Taika Waititi), Deacon () és Vladislav (Jemaine Clement) életébe enged bepillantást. Ezek a pár száz éves vámpírok már sok mindenről lemondtak, de a... több»

Ha azt gondoltad, hogy az Alkonyat-szériának hála a vámpírfilm mint olyan afféle szitokszóvá vált, nos, akkor van egy remek cáfolat a számodra. Nem kellett más hozzá, mint néhány bátor komikus egyenesen Új-Zélandról, egy remek alapötlet és egy áldokumentarista külcsín. Hogy... több»
#4

80 [Rec]  (2007)

(38) (10)

horror | katasztrófafilm | misztikus | thriller

Egy merész riporter (Manuela Velasco), és hasonlóan bátor operatőre a legújabb valóságshow elkészítésén dolgozik. Feladatuk, hogy kövessék a tűzoltókat, és filmre vegyék... több»

Először is, nem állnak a szívemhez túl közel a horror műfaján belül a found footage stílusú filmek, de van egy-két igazán kiemelkedő darabja és biztosan ki merem jelenteni, hogy az egyik ilyen kiemelkedő filmje, a 2007-ben bemutatott spanyol földről származó Rec lenne! Párszor... több»
#5

77 Parajelenségek  (2007)

(20) (23)

horror | misztikus | thriller

Netflix | TV-ben (Filmbox Plus, csütörtök 01:33)

A fiatal pár, Katie és Micah beköltöznek új San Diegó-i otthonukba. Katie, aki hisz a természetfeletti jelenségekben, szokatlan eseményekre lesz figyelmes, de Micah ostobaságnak tartja a... több»

Tipikusan az a film, ami felett eljárt az idő. Az Ideglelés óta ciki előjönni ezzel az igaz felvételt nézel stílussal. A paráztatás pedig egy bizonyos korhatár felett nem jön át. A szereplők eléggé életszerűtlenül viselkednek, és túlságosan vontatott a cselekmény. Minden... több»
#6

86 Fogd a pénzt és fuss  (1969)

(5) (11)

krimi | vígjáték

"Csak semmi cicó, nálam van a stukker!" - teszi le névjegyét elfuserált bankrablása nyitányaként a törékeny, félszeg baltimore-i srác, Virgil Starkwell, aki 25 éves korára azzal... több»

Fontos abból kiindulni, hogy ez egy 1969-es film. Ha abban az időben néztem volna, olyan reform perspektívákat, humort és történetvezetést kaptam volna, amitől hanyatt dobom magam. Zseniális, kiáltottam volna fel. Amiért még ma is ezt mondom, az az, hogy a pár azóta közhelyesnek... több»
#7

road movie | szatíra | vígjáték

Disney+

Borat Sagdiyev újságíró a kazah televízió sztárja. Az öntelt, tudatlan, tolakodó férfi a kazah Tájékoztatási Minisztérium megbízásából az Amerikai Egyesült Államokba utazik,... több»

Elég elborult humora van a filmnek, amit a néző vagy szeret, vagy nagyon utál, de ha kicsit a poénok mögé nézünk, és megpróbálunk értelmet találni az egymásnak ütköztetett kultúrák és erkölcsi nézetek szélsőséges ábrázolásának miértjében, az egész élvezhetővé... több»
#8

95 A turné  (1984)

(4) (16)

szatíra | vígjáték | zenés

1982-ben a legendás brit heavy metal banda, a Spinal Tap megpróbálkozik a nagy visszatéréssel. Népszerűsítésük érdekében egy amerikai turnéra készülnek, amire velük tart az egyik... több»

Nagyon kőkemény rock and roll. Erről szól egy profi zenész élete. Ez a ránézésre dokumentum filmnek tűnő komédia valóban nagyon jól dokumentálja, hogy hogyan is néztek ki a turnék és a nagy zenélések. A film friss, üde, hihetetlenül vicces és tele van apró utalásokkal, amit... több»
#9

misztikus | sci-fi | thriller

A történet a az alaszkai Nomeban játszódik, ahol 1960 óta jelentik az eltűnéseket. Az FBI többszöri, mindenre kiterjedő nyomozásai ellenére, az igazság nem derült ki. Itt, ezen az... több»

Nem is annyira hagyomány tisztelő. Nem is annyira formabontó. Nem is annyira megdöbbentő. Nem is annyira sokkoló. Csak egyszerűen jól sikerült, és azt hiszem, ez a lényeg. Kissé trendhagyóan, a film elején Milla Jovovich elmondja, hogy ezek a dolgok tényleg Dr. Abbey Tyler... több»
#10

animáció | családi | sportfilm | vígjáték

TV-ben (Moziverzum, csütörtök 01:33)

Cody, a kamasz pingvin imád szörfözni. Elhatározza, hogy elindul az otthonától távol eső Pin Gú szigeten megrendezésre kerülő nagy szörfversenyen. Kalandos utazás veszi kezdetét,... több»

Talán nem a legismertebb vagy legkedveltebb animációs film, de én újra-újranézem, ha kell egy kis hangulatjavító. Lazán, "szörfösen" poénkodik, erőlködés nélkül. Őszintén kedves és vidám, azt üzeni: nem kell félni az élettől, csak mindent bele!
#11

82 Idióták  (1998)

(3)

dráma | kísérleti film | vígjáték

Az Idióták című vígjáték egy csapat fiatalról szól, akik csak a hülyeség iránt érdeklődnek. Egy napon Karen találkozik a csapat három tagjával és ő is bekapcsolódik a... több»

Szerintem a film egyszerre humoros és ugyanakkor sokkoló, nem igazán láttam még ilyet, így nem is tudom mihez hasonlítani. Minden esetre én egész biztos. hogy mást is megnéznék még ezek után a rendezőtől.
#12

82 Kötelező táncok  (1992)

(5) (2)

dráma | romantikus | vígjáték | zenés

Scott Hastings tehetséges táncos, de nem elégszik meg a szalontáncok hagyományos lépéseivel - mindig újabb és újabb, meglepõ és egyedi figurákat próbál ki. Különc... több»

Ez a film igazából nem tetszett. Maga a történet remek lenne de a megjelenítés.... A tánc és a zenei aláfestés pedig remek. A színészek viszont nem brillíroznak és ez lehúzza a filmet. Az egyes karakterek megformálásában látom a film középszerüségét. Igazából nem tudtak a... több»
#13

71 Ideglelés  (1999)

(40) (23)

horror | misztikus

HBO Max

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy... több»

Ez egy műfajteremtő klasszikus! :) izgalmas, nem eltúlzott. Horrorok horrorja, aki ezt nem látta, de szereti a horrorokat, nem látott semmit!
#14

69 A látogatás  (2015)

(36) (7)

horror | misztikus | thriller

A látogatás című horrorban két tinédzser meglátogatja sosem látott nagyszüleit. Az idős házaspárnak édesanyjuk 19 évesen fordított hátat. Már első éjszaka fura eseményeknek... több»

A kisfiú rappelése számomra nagyon idegesítő, nyugodtan kihagyhatták volna a filmből. Nem horror kategóriába sorolnám, a sztori nem rossz. Az öregasszony színészi karaktere jó választás volt, lehet vele ijesztgetni. Őrülten beteg dolgokat csinál, a viselkedése egyszerűen... több»
#15

vígjáték | zenés

HBO Max

Amikor új albuma megbukik az eladási listákon, a pop/rap szupersztár, conner4real fényűző élete lassan a darabjaira hullik. Bármit megtenne, hogy visszakapaszkodjon a csúcsra, kivéve,... több»

Egy mockumentary film keretein belül ismerhetjük meg egy bandából kivált szólóénekes hullámzó karrierét. Alapjáraton kedvelem az ilyen humorú filmeket, ezért döntöttem úgy, hogy megnézem. A színészeket nagyon eltalálták, főleg Andy Samberget a főszerepre. Rengeteg nagyobb... több»
#16

dokumentum

Egy dokumentumfilm a 2003-as The Room című filmről. több»

#17

67 A vihar magja  (2014)

(20) (7)

akció | dráma | kaland | katasztrófafilm | thriller

TV-ben (Viasat3, csütörtök 01:33)

Tornádó közelít egy békés kisváros felé, melyet egy furcsa légköri jelenség kísér. Akinek egy csepp esze van, elmenekül. Akad azonban pár őrült, aki szeretne bejutni a vihar... több»

A színészek alakítása nem igazán értékelhető. Szinte minden jelenet papír ízű és kegyetlenül hatásvadász. A történet pedig egyszerűen nem bír lekötni. Még az is érdekesebb, ha kiteszem a kamerát az ablakba és feljátszom, hogy kik várnak a hetes buszra reggel. Sajnos ez... több»
#18

dráma | vígjáték | zenés

Emmet Ray, a harmincas évek legendás jazzgitárosa felelőtlen, dőzsölő, arrogáns és pimasz ember volt, de egyike a legnagyobbaknak, akiknek az ujja valaha is megérintette a hangszer... több»

Sean Penn! Sean Penn mekkorát játszik már ebben a filmben - vagy ezzel csak én vagyok így? Végül is mindegy - nagyon szeretem ezt a filmet, és szerintem remek alakítások vannak benne.
#19

horror

Az első film eseményei előtt járunk. A fiatal házaspár egy kaliforniai kisvárosba költözik két gyermekükkel. Egy nap arra érnek haza, hogy a lakásukban valami nagy pusztítást vitt... több»

A 2010-es második epizód a 2007-es film előzményfilmjeként lett legyártva. Magyarázatot ad, hogy Katie és Micah otthona hogyan is lett a fura események színhelye. Bár olvasmányaim alapján a démonok nemigen passzolhatók át... Gyerekek, ezek nem focilabdák! Hogy ezt egy mexikói dada... több»
#20

dokumentum

Ebben a mockumentary stílusban készült produkciójában Stanley Kubrick meghamisítja az 1969-es holdraszállást, és teszi mindezt a NASA és a kormány látszólagos beleegyezésével. több»